Mikula show

6.12.2010

   Kde jsme letos začali, tak o kousek dál jsme skončili. Nedal jsem se na básnění, ale udal místo letošní ho prvního ročníku White dark rally a již pátého ročníku Mikula show - Kněžice 4.12.2010.

   Mikula show byla pro letošní rok situována i jako vyhlášení šampionátu a to se ukázalo jako správné spojení. Ne všechny láká jet značnou porci kilometrů aniž by se svezli. Pokud si někdo říká, že jsme se stejně nemohli svést dost, tak mu dám dvě čísla - průměrný čas na SS - 3,3min  a minimální počet rozjížděk 11. Další matematiku nechám na každém z vás. Deset rozjížděk jsme absolvovali ve skupině a pak následoval pavouk. Do něj vstupovali všichni a záleželo pouze na umístění ve skupině na nasazení do pavouka.

   Skupinu A vyhrál Ondra Němec, který proplouval skupinou jako nůž máslem. O to horší to měl JIrka Hadrava. Porazil všechny své přímé soupeře. Musel postupně porazit Mišu, Filipa, Honzu Bricha a i Petra Pavláta. V pavouku si počínal hodně podobně, ale čtvrtfinále paradoxně s poraženým jezdcem ze skupiny se mu stalo osudným. Michal se rozjel nečekaně až v pavouku a že to bylo včas dokazuje účast až ve finále. Podobný osud, ale mnohem nečekanější vyřazení potkalo Ondru. Ten byl nasazen jako vítěz do pavouka, ale hned v prvním kole pavouka ztratil volty v baterkách.

   Do finále se nakonec dostalo mládí v podání Michala a Honzy. Kluci se rvali o vítězství až do posledních metrů. První rundu musel rozhodnou "fotobuňkář" Petr Jaroš v prospěch Honzy. Druhé kolo finále, neboť se jelo na dvě vítězství, vyhrál opět Honza se zřetelnějším náskokem a radost udělal nejen sobě, ale i teamovému zázemí, které pro tentokrát rozšířili i jeho rodiče.  

>>> Výsledky skupiny A<<<
>>> Výsledky skupiny B<<<
>>> Pavouk <<<
 
   Sezónu máme tedy směle za sebou a čas na hodnocení, o které bych rád poprosil všechny co máji zájem něco málo sepsat a podělit se o to s ostatními. Hodnoťte sezónu komplexně, vyzdvihněte to co se vám povedlo a i nepovedlo, co plánujete na další sezónu a prostě všechno co vás zaujalo nejen v Táboře v roce 2010. Ty to postřehy posílejte na Táborský email a já je sem postupně jak budou chodit budu zveřejňovat.

Alf (Aleš Horák)