RC rally Tábor

Sezóna plná překvapení…

V  minulém týdnu proběhla snad již všechna jednání a na co se vlastně letos můžeme těšit? Tak to vám ve stručnosti shrnu v následujících řádcích.

Již v půlce března otevře šampionát Světlá. Tuto soutěž si pod křídla vzalo město. Pro juniory mimo standartních cen jsou připraveny poháry právě od již zmíněného starosty a další ceny ve formě knížek čekají na celkové vítěze. Pokud počasí dovolí můžeme se opět čekat velice vyrovnané souboje na zrádném povrchu. Kde bude jistě ještě svoje říkat i počasí, ale nechme se překvapit.

Poprvé se v letošním roce podíváme do Vidova. Zatím velice zajímavá trať a dle hodnocení jezdců, kteří se na této trati již utkali, mohlo by se jednat o velice zajímavé závody se špičkovým zázemím. Soutěž sklízí i kladné ohlasy od místních úředníků, takže je jistě na co se těšit.

Další dva závody nás zavedou kam jinam než do Tábora. Velice známá a pro mnohé i oblíbená trať s často se měnícím charakterem a několika povrchy. Soutěže pod záštitou místní zdravotní školy patří jíž řádku let do šampionátu a ne jinak tomu bude i letos.

Čistě asfaltový povrch. Vysoké rychlosti a přesné dobžďování, tak to nás čeká v Soběslavi. Pokud počasí dovolí, bude soutěž patřit k nejrychlejší rally v šampionátu. Své prsty v pořádání této soutěže má autoklub Soběslav.

Konečně změna. Ta přijde na Rally v Karvánkách. Úzké lesní cestičky, pláž a plétání mezi stromy si našlo své příznivce a letos nemůže v šampionátu chybět. Soutěž je taktéž pod taktovkou autoklubu Soběslav.

Novinkou v šampionátu jsou poslední dva podniky v Humpolci. Město motorsportu zasvěcené, a to především autokrosu, nás přivítá na své dráze. Čistě šotolinový povrch slibuje nádherné souboje, skvělé zázemí a i díky místu konání věříme, že se dostaneme do podvědomí široké veřejnosti i jezdců. Za toto můžeme děkovat místnímu klubu pořadatelů, kteří nás vzali mezi sebe a nastolili nám pravidla, které vyhovují obou stranám.

Co asi říci na závěr?

Z organizačního hlediska by se nám mohli povést rozeslat během příštího týdne čísla na karoserie. Poháry jsou již na cestě a ostatní to již záleží na okolnostech, které teprve přijdou.

Za organizační team Alf

Facebook