RC rally Tábor

Šampionát v polovině

  Máme za sebou první polovinu sezóny a jaká byla? Pro někoho možná dobrá a pro jiného naopak. A co na to pořadatelé?   První soutěž  letošního roku pod vedením Vaška Balouna se vyvedla na jedničku. Rozumné počasí, dobrá nálada a skvělé startovní pole přivítalo dopravní hřiště ve Světlé nad Sázavou. Zájem tamního starotosty a celého města o rally je zjevný a to se projevilo i v podpoře našeho podniku. Asfaltová soutěž měla značný zájem diváků a přihlížejících a to k rally patří.

Druhý podnik a první nové místo v letošním roce. Vidov se již postupně stává jedním z velice pěkných stánků Rc Rally a byla by škoda kdyby se na tomto místě tento trend nedržel. Skupina pořadatelů kolem Petra Havlíka měla k dispozici celý areál a nově zařadili i cyklokrosovou dráhu. Závod situovaný na šotolino-trávě v prvním roce v šampionátu určitě nezklamala.

Dva další podniky není asi nutno moc představovat. Již čísla na rampě udávají, že se jedná o tradici, která má své silné postavení a zvuk. 27. a 28. Rc Rally Tábor nezklamala zatím svojí zrádností ani jedenkrát a ani letos tomu nebylo jinak. Suchý první podnik přinesl i mnoho překvapení, ale opět dokázal, že soutěž je velice rychlá jak na šotolině, tak i na asfaltu. Mokrý-osychající 28. Tábor všechny přesvědčil o zrádnosti trati na gumě a zde technika jízdy byla velkou lahůdkou. Prostě perla v prostředku sezóny opět zazářila a za to jistě díky týmu kolem Tomáše Šeny.

A jak to bude dále? Vyrovnanost povrchů v šampionátu letošní rok je skvělá a troufnu si říci, že jsme s tím ani moc nepočítali. Letos si nemůže stěžovat téměř nikdo. Není ani moc asfaltu ani moc šotoliny.

Druhá polovina sezóny nás přivede v prvním podniku na čistý asfalt AMK Soběslav. Dále si dáme dvoudenní závodění v autokempu Karvánky a následně se přesuneme na dva podniky do Humpolce na autokrosovou trať, kde si odbudeme svoji premiéru.

Výsledky zatím nejvíce přejí v jednotlivcích Jirkovi Hadravovi, v týmech Rc Vidov CK, v Juniorech Kubovi Šenovi, v seniorech Mírovi Lovčíkovi a dvoukolky na tratích rychlostních zkoušek zatím nejlépe vodí Tomáš Šena. Zatím jsme ovšem v polovině a další balík bodů je k dispozici, takže je stále na co se těšit…

Facebook