RC rally Tábor

Humpolec tentokrát bez větších problémů

Po minulém závodě jistě všichni čekali jak se popasujeme s počasím tentokrát. Už před samotnou soutěží jsem na stránkách předestřel trochu jinou strategii při stavbě tratě. Přesun z promáčených tratí okruhu do míst servisu se zdáli být dobrou volbou i pro možnost špatného počasí. To se sice nepotvrdilo a krom pár kapek po ránu se počasí vyčasilo a i sluníčko nás překvapilo.

Na start se postavilo méně jezdců než minule, ale to jsme trošku čekali. Nakonec dorazilo pouhých 22 jezdců, ale i tak se jednalo o jeden z nejzajímavěji obsazených podniků v letošním roce. Na start se postavil exmistr republiky Petr Pavlát a přijel se podívat i pak „bezledvina“ Frantin Doležal :). Z první desítky absolutního pořadí nechyběl téměř nikdo a tak se opět čekaly napínavé souboje. Nejnapínavější souboj se očekával opět mezi Honzou Brichem a Jirkou Hadravou. Jirka má náskok na druhého, ale Honza jednou chyběl a díky tomu boj v tabulce nevypadá na těsný, ale ještě to v posledních závodech bude zajímavé.

Start do závodu měl lepší Jirka, ale postupně se trať začala čistit a nasazení Ripmaxů Honzu katapultovalo zpět do bojů o první příčky. Netrvalo dlouho a Honza si začal na prvním místě vytvářet náskok. Druhé místo bylo v závěru ještě zajímavější. Jirka začal ztrácet i na Frantina. Tomu se taktéž v závěru povedlo Jirku přeskočit, ale před poslední Rz byl rozestup mezi těmito dvěma kolem 1,5s. Jirka zabral, ale nedokázal stáhnout celý náskok a v cíli bral body „až“ za třetí místo.

Power stage byla i tak velmi zajímavá. Pavka (Pavel Skoupý) i přes start do této zkoušky ze druhé pozice (první desítka se na poslední Rz přeskládává dle aktuálního pořadí). Držel první místo v Rz až do doby kdy dorazil Peťa Pavlát a i body z této vložky patřili Honzovi.

Pojďme k jednotlivým kategoriím:

Teamy – zde se díky vítězství Honzy povedlo Wave Action postavit na první místo. Druzí byli již téměř mistři kluci z Rc Vidov CK a třetí Rc Vidov.

Junioři – v této kategorii se nedostavili Šenovi a díky tomu se konkurence zúžila na polovinu. Pro vítězství a plný příděl bodů si tedy dojel Péťa Baloun, který stále získává větší a větší rychlost. Na druhém místě se povedlo dojet Kátě Jarošové a i ta z toho měla velkou radost.

Senioři – tam si vítězství zajistil Frantin Doležal před druhým Petrem Pavlátem a třetím Petrem Strahalem.

Poslední závod letošní sezóny nás čeká na v polovině prosince a to 15.12.2012 Mikula show. Trošku nečekaně bude brán tento podnik jako započítávaný a tak se nebude jednat o klasické svezení na gumě ve stylu setkání mistrů, ale spíše o tvrdý boj o titul na rychlostních zkouškách.

Facebook