RC rally Tábor

Rozhovor s Jirkou Hadravsonem

Jirka HadravaJirka Hadrava i přes upravená technická pravidla bude obhajovat titul již podruhé.

RCRT (Honza Brich):  Ahoj Jirko,
i tebe se zeptám. Jak vrcholí příprava speciálu na letošní ročník? Můžeme očekávat nějaké změny v zázemí a technice?

JH (Jirka Hadrava): Ahoj,

moje letošní přípravy techniky jsou trochu rozpačité, ale o tom, až za chvíli. Teď se vrátím asi o dva roky zpět, kdy jsem se rozhodl jako jeden z prvních, možná úplně první přestavět řízení na X-rayi se servem vpředu. Následoval okamžitý katapult na přední pozice výsledkových listin a to i té v MČR.

To auto nebylo až zas tak dobré, ale výrazná změna geometrie, rejdu a hlavně vyvážení mi mimořádně vyhovovalo. Poté probíhal po celé dvě sezony intenzivní vývoj. Dnes, po změně technických regulí nevím, co mám dělat.

Vrátil jsem se o dva roky zpět. Kdyby ses zeptal jiných předních jezdců, věřím, že by většina na tom byla podobně. Prostě se obávám, že tato ztráta by pro mě mohla mít ve výsledcích fatální následky. Tím nechci říct, že řízení vpředu by bylo zas tak skvělé. Vím o jezdci, kterého to víceméně zpomalilo a nemusím jít vůbec daleko.JH1

 

RCRT : Předešlé dvě sezony si dokázal vybojovat titul v Táboře. Máš motivaci i pro letošní ročník?

JH: Zase se vrátím na zpět. Po zisku prvního titulu jsem motivaci našel velice snadno.Dosud nikdo zde nedokázal titul obhájit. Když se mi to povedlo, dalším krokem je nepochybně zisk zlatého hattricku. Ovšem po již zmíněné změně v regulích nevím, jestli to je reálné.

Dal jsem si předsezonní plán, že se pokusím o nemožné ve Světlé a ve Vidově. Jeden asfalt, jedna šotka. Když nebudu stačit špičce, pravděpodobně zbytek sezony odjedu v duchu pouhé zábavy a nevylučuju ani návrat k volnoběžce.

 JH2

RCRT: Navštívíš i jiné i jiné šampionáty nebo se zaměřuješ jen na ten Táborský?

JH: Již tradičně pojedu vedle Táborského šampionátu i Krumlovský. Tam se letos nově zúčastním celé sezonu pouze s vozem BMW M3 E30.

Dále bych se rád svezl na dvou vybraných závodech MČR a hlavně s BMW pojedu v Táboře závod vypsaný pouze pro jednu poháněnou nápravu. To by mělo být letos asi vše.

 

RCRT: Letos si chyběl na tradičním White Darku. Co bylo důvodem tvé absence a nebude ti tento testovací závod chybět na prvním podniku ve Světlé?

JH: Bohužel v termínu White Darku jsem měl delší dobu naplánovanou akci pro hlavního sponzora v podání mé manželky. A to jak všichni ví, ty jsou vždy na prvním místě, protože bez jejich podpory se náš sport provozovat nedá.

Chybět mi to pravděpodobně bude. Zvolený povrch mimo rybník by byl pro můj vůz ideálním testem na Světlou.
RCRT: Bulvár si všiml, že tvá dcera Simona bude startovat v Krumlovském šampionátu s Fordem Focus WRC, nebojíš se že tvé BMW(RWD) bude porážet? 🙂

JH: No, zní to dobře, ale pro letošek je zapojená do programu hledání nových talentů v kategorii Super junior. Takže hlavním cílem je pokusit se co nejdřív zvládnout celou vzdálenost závodu a po té pokračovat krok po kroku dál.

 

RCRT: I Filip dostal jednu otázku pod pás, ze které se nádherně vykroutil. Řada lidí ze závodů ví, že vlastníš né příliš pěkné vozidlo, kterým není nic jiného než Fiat Multipla, ale málo se mluví o Fiatu Coupé, který patří mezi povedené vozy Italského Fiatu. Co bys nám o něm mohl říct a jak si s ním spokojen?

JH: Pravda, Multipla krásou příliš neoplývá, ale ona své konkurenty potrápila jinými přednostmi. Výborným Turbodieslem, nebo prostorností interiéru, čehož si spousta z vás na závodech jistě všimla.

Coupé je auto, které také výrazně vybočuje z řady. Hlavně asi designem, jak už je u Italských aut zvykem. Zajímavostí je, když před koncem výroby, byla vydána limitována edice těchto vozů a číslo 001 obdržel od fabriky darem Michael Schumacher a tak možná do dnes zdobí jeho sbírku vozů i tento kousek.

JH3

RCRT: Jirko díky za rozhovor a ve Světlé na startu Ahoj!

JH: Také děkuji, Ahoj

autor: Jan Brich

Facebook