RC rally Tábor

Ohlédnutí za 4. RC Rally Světlá

4. RC Rally SvětláPrvní závod letošní sezony je za námi. Vše se odehrálo na dopravním hřišti ve Světlé nad Sázavou a to již po čtvrté! Závod se jako každý rok odjel na čistě asfaltových tratích s malým úsekem na uklouzaných dlaždicích, kde si nejeden závodník užil. Startovní pole čítalo 34 jezdců, z toho nedokončil pouze jeden závodník pro technickou závadu.

DSC_8634
V kategorii 2wd se představilo historicky nejvíce posádek a to dohromady 8. Z toho 6 závodníků spoléhalo na přední náhon a 2 jezdci na zadní náhon. V kategorii 4wd se na startu představilo 26 jezdců a mezi největší favority se řadil Jirka Hadrava, Honza Brich, Petr Havlík ale i dravec ze severu kterým nebyl nikdo jiný než Aleš Čejchan. Za zmínku stojí i účast 7 juniorů a z druhého soudku 3 senioři. V týdnu počasí hrozilo sněhovými rozmary, ale ke konci týdne se počasí uklidnilo a závodníky přivítalo krásné slunečné počasí s teplotami nad bodem mrazu.

DSC_8717
Do 1RZ odstartoval jako první obhájce titulu Jirka „Hadr“ Hadrava za kterým se po minutových intervalech seřadili závodníci podle pořadí ze sezony 2012. Prvním testem prolétl nejrychleji Honza Brich s 5 sekundovým náskokem na Aleše Čejchana a Hadra. Za očekáváním zůstaly výkony Petra Havlíka, který se zařadil až na konec první desítky. I 2RZ projel nejrychleji Honza, ale to bylo na dlouhou dobu naposled. Aleš Čejchan se dostal do tempa, vyhrál tři zkoušky za sebou a rázem se ocitl v čele závodu. Třetí místo si hlídal Hadr a již s větším odstupem byl Michal „Embie“ Bouchner na čtvrtém místě. Velký boj se odehrával o 5 místo, kde se utkali rovnou 3 jezdci. Když se dva perou třetí se směje. Toto pravidlo platilo i zde a tím kdo se smál nejvíce byl Pavel Skoupý před Alfem a Pavlem Matějčkem.
Velice dramaticky se předvedla poslední Power Stage, kde Honza urval vítězství o zanedbatelných 2,281 sekundy. Alešovi bohužel poslední zkouška nesedla a nezískal ani jeden bonusový bod. Tři body za poslední PS získal Embie před Honzou a i celkově třetím Hadrem.

DSC_9228
Mezi jezdci s pohonem jedné nápravy slavil vítězství tak jako na White Darku Jakub Jerhot před Tomášem Šenou a Zdendou Neuwirthem, který na 3 místo poskočil až po výpadku Luboše Klinkáčka.

V týmech vyhrál ADAPTA Czech team před Rally Clubem Vidov a bronzovým Five Teamem.

Závěrem patří velký dík pořadatům za výborně postavené tratě a dokonale objednané počasí!

Ve Vidově Ahoj!

Foto: Jakub Konecký, Tomáš Šena

Facebook