RC rally Tábor

Ohlédnutí za 7.RC Rally Vidov

7. RC Rally idovDruhým podnikem Táborského šampionátu byla již tradičně 7.RC Rally Vidov. Jako předešlé roky měl pod palcem tratě místní borec Péťa Havlík se svými pomocníky z RC Clubu Vidov. Bohužel Péťu sužují zdravotní problémy, a tak vystupoval hlavně jako šéf inženýr. Obrovskou výhodou vidovského areálu je rozmanitost povrchů, proto se může nejeden závodník těšit každý rok na zcela nové úseky. Jezdci museli oželit klasické lesní výjezdy, které byly nesjízdné. V posledních dnech teploty vystoupaly téměř k astronomickým dvacítkám a v sobotu tomu nebylo jinak.  Na startu se sešla téměř celá špička se slušným zastoupením kategorie 2wd, kde se objevil i Petr Havlík se svým Fordem Escort MK2.

DSC_9574

UP před startem závodu


Nyní se pojďme podívat na samotný závod. Velké překvapení se údálo již před startem 1RZ. Jeden z favoritů Honza Brich, musel před startem měnit obutí své Fiesty WRC, za což následovala penalizace 10sec. Na 1RZ se blýskl triumfem stále zrychlující Aleš „alf“ Horák před Hadrem. Dílčího úspěchu dosáhl i Pavel Matějček hned v následující RZtě. Zbylé RZ si mezi sebe dělil Jirka „Hadr“ Hadrava s Honzou. Boje to byly velmi těsné, což dokazuje střídání  na 1.místě téměř po každé RZ. Před poslední speciálkou měl Honza náskok 2,256s. Vše měla rozhodnout Power Stage, kde se mělo rozhodnout o celkovém vítězi 2wd i 4wd. Honza od startu nasadil tvrdé tempo, ale v cílové bráně přišel zkrat a zavadil zadní částí o konstrukci brány, za což následovala penalizace 10s. Překvapený, ale o to šťastnějším vítězem PS se stal jako ve Světlé Michal „Embie“ Bouchner před Hadrem a třetím Pafkem Skoupým, který bral 1 bod. Celkové vítězství si nakonec o 0,791s připsal Hadr, který si prošel velkou krizí mezi 9 a 10RZ. V jedné zatáčce byl širší a vážně poškodil tlumicí soustavu přední nápravy. Mechanici tento díl bohužel neměli , a tak musel celou PS odjet s takto poškozeným vozem. Na třetí místo nakonec vystoupal konstantně jedoucí Pavel Matějček se ztrátou na vítěze 56,073s.

DSC_9606

vítěz PowerStage


Ještě infarktovější závěr se odehrál v kategorii 2wd. Po 9RZ byl na čele kategorie Petr Havlík o 0,664s před výborně jedoucím Kubou Jerhotem. Třetí příčku si držel Tomáš Šena, kterého následoval Míra Lovčík a Zdenda Neuwirth. V 10RZ byl jen o chlup rychlejší Kuba a Péťu porazil o komických 0,133s.

DSC_9877

stupně vítězů pro absolutní pořadí


Závěrem bych rád poděkoval RC Clubu Vidov a malebné vesničce Vidov za nádherné prostory a zázemí.

Již za týden v Táboře Ahoj!


Foto Tomáš Šena

Facebook