RC rally Tábor

Ohlédnutí za 29. RC Rally Tábor

29. RC Rally TáborRok se s rokem sešel a v Táboře se konala již 29. Rc Rally Tábor. Jako každý rok nás počasí drželo na vážkách a nikdo nevěděl, zda máme čekat slunce či déšť. Jezdce přivítala zamračená obloha s vlhkým asfaltem a velice zrádnou gumou, která se po lehkém deštíku proměnila v ledové kluziště. V průběhu dne trať dokázala uschnout, ale vše zmařily krátké přeháňky. Do závodu odstartovalo pouze 25 jezdců, přičemž 9 jezdců spoléhalo na jednu hnanou nápravu. V Táboře bohužel chyběla dvojice z LOUDA Rally Teamu Filip a Petr Strahalovi. Na start se nepostavila ani dvojice dvoukolkářů Petr Havlík s Lubošem Klinkáčků.

DSC_0405

UP před startem závodu



První RZtou nejlépe prolítnul Aleš „Alf“ Horák následovaný Jirkou Hadravou a Michalem Bouchnerem. Dvojice z ADAPTA Czech Teamu se podělila o 4. a 5.místo. Pěkný čas si připsal na 8.místě dobře jedoucí Pavel Rosecký. Ve Druhé RZtě znovu triumfoval  Aleš „Alf“ Horák před Honzou a třetím Hadrem. Ve Třetí zkoušce se rval o vítězství znovu Alf, ale radost mu překazil Michal „Embie“ Bouchner s krásnou Fiestou WRC. Průběžné pořadí po 3RZ bylo následujcí: Horák, Hadrava +10.5s, Brich +13.6s a do 20 vteřinové  ztráty se vešel i Embie. Doposud měl s vyrovnaností svých výkonů velké problémy Alf, ale nyní tomu tak nebylo a náskok stále narůstal. Před závěrečnou Power Stage jeho náskok činil 30,1 vteřiny na Honzu Bricha. O vítězství ho mohla připravit jen havárie nebo technická závada. Velký boj se měl odehrát mezi třetím Hadrem a čtvrtým Embiem. Rozdíl mezi nimi byl pouze 0,160 vteřiny. Pro 3 body z Power Stage si poprvé v sezoně přijel Honza Brich před Michalem a jeden bod k prvnímu vítězství v kariéře bral Aleš „Alf“ Horák!! Důležité je zmínit, že Alf okupuje tratě RC rally již 7 rokem a o to je výhra cennější. Velkým smolařem závodu se stal Pavel Rosecký, který si přivodil ošklivé zranění kotníku a závod dokončil za pomoci SuperRally.

DSC_0487

Alf během svého životního závodu



V kategorii 2wd se neodehrálo nic dramatického. Pro vítězství si jako v předešlých závodech přijel Jakub Jerhot se svým BMW M3 před Tomášem Šenou a třetím Davidem Příplatou. Krásné čtvrté místo si odváží rychlík ze severu Petr Wiederstein na Renaultu Clio.

DSC_0620

první tři v absolutním pořadí



Příští závod se uskuteční 8.6. znovu v Táboře. Dokáže znovu ALF triumfovat nebo najde přemožitele? Na to si počkejme necelý měsíc.


Foto Tomáš Šena

Facebook