RC rally Tábor

Rozhovor s Michalem „Embiem“ Bouchnerem

Michal BouchnerHonza Brich vyzpovídal třetího muže absolutního pořadí, Michala Bouchnera. Co na sebe prozadil se dočtete v následujícím článku.




JB: Ahoj Michale,
Je za námi třetí závod letošní sezony a držíš výtečné 3 místo. Jak si změnil přístup oproti loňskému roku, kdy ses vyloženě trápil ve výsledkové listině?

MB: Ahoj, tak asi jediná změna u mě byla, že žádná změna neproběhla. Abych to vysvětlil: Každý rok jsem stavěl nové auto nebo na autě dělal nějakou změnu, a čím větší to byla změna, tím horší byly výsledky. Letos jsem si také řekl, že nebudu závody podřizovat tolik škole, prostě si to užiju a ono to nějak dopadne, zatím to funguje ve škole i na závodech 🙂

DSC_9606
JB: To je pro hodně závodníků určité dobrá inspirace. Na druhého Jirku Hadravu ztrácíš pouze 17 bodů. Jak vidíš své šance v příštích závodech?

MB: Jirka je silný soupeř a nevěřím si na první místo, které by bylo k dohánění takové ztráty potřeba. Nicméně flintu do žita neházím, a uvidím, co bude dál, možná bych si měl naopak hlídat záda.

JB: Moc hezky řečeno. V Táboře nám do pořadí velmi hlasitě promluvil Aleš „Alf“ Horák. Po 7 leté kariéře to bylo jeho první vítězství. Co říkáš na jeho výrazné zlepšení? Myslíš, že se máme do konce sezony čeho bát?

MB: Těžko říct. Alf má velice stabilní výkony, myslím celkově. Je schopen pokazit to v půlce závodu, ale jinak bych řekl, že u něj velké výkyvy nejsou. Tedy bát se čeho je, alespoň v mém případě.

JB: Necháme se překvapit. Tradičně zabrouzdám i do jiného tématu než jsou RCčko. Nakousl si školu. Jak se ti tam daří a kde vlastně studuješ?

MB: Studuji VUT v Brně, Fakultu strojního inženýrství. Daří se mým stylem : známka není důležitá, hlavně aby to bylo napoprvé a s minimem vynaložené energie. Dosud to klape, ale dobrým průměrem se chlubit nemůžu.

HB: Zajímavé ale zřejmě učinné. Položím ti ještě poslední a velmi jednoduchou otázku. Jak si došel k přezdívce Embie?

MB: Takhle: zkus si vyjmenovat anglickou abecedu „ej“,„bí“„sí“,„dý“….„em“… No a moje iniciály jsou?

DSC_0620
JB:Aháá…tak to je potom jasné. Michale díky za tvůj čas a hodně štěstí na dalších závodech!

MB: Díky a nejen Tobě přeji hodně úspěšně „naběhaných“ RZ 🙂

Tak, už můžu psát slova jako prdel? Doufám že už to nepůjde do tisku

Facebook