RC rally Tábor

Ohlédnutí za 31. RC Rally Tábor

31_taborDen se s měsícem sešel a v Táboře se konala již 31. RC Rally Tábor. Nutno podotknout že šlo již o 4 závod letošní sezony.  Na start se postavilo 33 posádek. Mezi favority se řadilo rychlé duo ze severu, konkrétně Aleš Čejchan a Petr Pavlát. Velkým překvapením byl Filip Strahal, který se přihlásil s historickým Favoritem do kategorie 2wd a nutno podotknout, že našel ztracenou rychlost.

SONY DSC

Favrit Filipa Strahala

Závodníky přivítalo slunné počasí s teplotami nad 20 stupňů. Závod se jel jako suchý a naplánováno bylo 10RZ. 45% tvořil asfalt, 40% šotolina a pouze 5% zrádná guma.

Nejrychleji začal Aleš Čejchan následovaný Jirkou “Hadr“ Hadravou a Honzou Brichem. Aleš „Alf“ Horák, po fantastickém prvním vítězství z minulého závodu, na nejlepší nestačil. Se špatným nastavením se potýkal i Petr “Peťák“ Pavlát, následovaný nejlepší dvoukolou v podání Fildy Strahala.

Ve 3.RZ si Honza již tradičně neodpustil kontakt s časomírou, a rázem spadl až na 4.místo. Velké problémy měl i Michal Bouchner, kterého zlobilo řídící ustrojí svého speciálu.

Po 5.RZ se znovu měnilo pořadí v Top5. Průběžně vedl Aleš Čejchan před Hadrem, který byl rychlejší  v levé zatáčce a trefil břeh, o který poničil odpružení svého Focusu. S větší ztrátou jej následoval Honza (+17s) a Alf (+19s). Nejrychlejší dvoukolkou byl Filda Strahal na 8.místě, Péťa Havlík na něj ztrácel již 25s a Luboš Klinkáček o 3s víc.

DSC_1297

Aleš Čejchan

Aleš Čejchan si vypracoval již 23s náskok, o který ale přišel v 9RZ. Důvod takové ztráty byl prostý, Aleš chtěl otestovat podvozek 2wd na závod MČR, který se zde pojede 27.7. Odpojení zadní nápravy se nevyplatilo, ztratil propastných 24s a závod tím zdramatizoval pro nejednoho fandu! Před PS bylo pořadí následujcí : 1)Hadrava 2)Čejchan (+0,9s) 3)Brich (+3,4s).

„Powr Stejdž“ ovládl Honza Brich před Alešem a třetím Hadrem. Embie tentokrát z PS nebral žádný bod a byl rád, že uhájil pozici před famozním Strahalem s „Fáčkem“.

DSC_1421

Stupně výtězů

Celkové pořadí dopadlo následovně: 1)Čejchan 2)Hadrava (+1,671s) 3)Brich (+1,990s), čtvrtý Alf ztratil již 31s. Premiérové vítězství ve 2wd slavil Filda Strahal před Jerhotem a třetím Havlíkem. Nejlepším juniorem se stal Franta Čejchan před Jakubem Šenou a třetí Míšou Šenovou.

 

Závěrem bych poděkoval celému realizačnímu týmu a všem co se podíleli na stavbě tratí. Další závod nás zavede na kompletně asfaltové vložky u letiště v Soběslavi.

Za dva měsíce Ahoj!!

Foto: Michal Bouchner a Tomáš Šena

Facebook