RC rally Tábor

Rc Rally Soběslav

6_sobeslavMáme za sebou první polovinu sezóny a již jsme nakously druhou. Soběslav je známá svým nevyzpytatelným počasím a to se už po několikrát potvrdilo. Ani letošní ročník nebyl výjimkou a i díky hýbání s termínem jsme se dostali do pozice, čekání, kdy nás opět vyžene počasí.


Pojďme ovšem k závodu. Na start se postavilo pouze 18 jezdců a to i díky absenci juniorů, kteří neměli ve startovním poli ani jednoho jezdce. Oslabeny byly i některé týmy, ale špička byla opět téměř kompletní. Velký souboj se očekával od mladších jezdců a to se potvrdilo. Honza Brich s Míšou Bouchnerem nasadili neskutečné tempo, ale i tak se velice blízko držel Petr Havlík, Jirka Hadrava, já a velmi příjemné překvapení v podobě Fildy „kulaťáka“ Strahala (už bylo na čase  ).    Tato šestice jezdců se v druhém testu vměstnala do necelých třech vteřin. Jelo se opravdu na každou chybu. Všechny problémy byly v čase znát a první kdo jich měl více byl Jirka. Ten se svým prototypem lehkosti v jedné Rz vyklopil baterku a musel servisovat na rychlostní zkoušce. Ostatní se také nevyvarovaly chyb, ale nejlépe a dá se říci nejčistěji jel Honza a Michal. Michla vyhrál čtyřku a pětku a dotáhl se na Honzu na rozdíl 1,28sec. Na toto ovšem hned v následujícím testu reagoval Honza a opět náskok drobně navýšil.

 
Sedmý test všechno rozhodl. Ještě před startem začalo drobně poprchávat, ale již v průběhu testu pršet. Nejlepší výchozí pozici měl Honza, který měl trať mokrou až tak od poloviny, a dokázal toho plně využít. Ostatní již trochu ztráceli a museli se prát s velmi kluzkou a nepředvídatelnou fyzikou modelů. V závěru se již trať začala ztrácet a to byl impuls k ukončení soutěže.
Snaha odjet další testy byla, ale déšť spíše zesiloval a to znamenalo konec.

 
Konečné výsledky mohly i přes nedokončenou plnou soutěž být uznány a tak se pořadí vyhlásilo po sedmém testu. Honza si opět trochu navýšil náskok na nejbližší pronásledovatele v absolutním pořadí. Ve dvoukolkách se premiérové výhry dočkal David Příplata, který předváděl neskutečné souboje i se čtyřkolkami. Davida doplnil na stupních Tomáš Šena a Zdeněk Neuwirth, který si závod náležitě užíval a pohon zadní nápravy vyvezl na třetí místo.
V seniorech si dojel pro vítězství Ivan Smítko, následován Petrem Strahalem a Mírou Lovčíkem.

 
O junirech jsme již mluvili a tak zbývají týmy. Tam přesedl z Fordu do Fordu Petr Havlík a i díky němu plně bodoval Rally Club Vidov. Druhé místo i přes absenci celého týmu vybojoval ADAPTA Czech Team a tyto dva týmy doplnil jezdec a jezdkyně Jouda Rally teamu.

 
Závěrem mi nezbývá nic jiného než Vás všechny pozvat na Lužnici. Dvoudenní podnik si doufám, že náležitě všichni užijeme a jak jsem již říkal při rozpravě. Zamluvte si chatky dopředu a dejte vědět kolik Vás dorazí, abychom mohli náležitě vykrmit čuníka.

Facebook