RC rally Tábor

Rozhovor s Pavlem ,,Rosou“ Roseckým

Pavel RoseckýJB: Ahoj Pavle, jak jsi se dostal k RC rally a samoznému závodění?

PR: K RC rally jsem se dostal přes Michala Bouchnera, kterej o tom na základce často vyprávěl. Po odchodu na střední  to tak nějak utichlo, až najednou sem viděl nějaký video a řekl si, že to vyzkoušim a to se stalo. Můj první závod byl v Táboře

JB: Svého nejlepšího výsledku si dosáhl v letošní sezonně, a to na trati ve Vidově? Je to tím, že si se vyjezdil, nebo je šotolina tvůj oblíbenější povrch?

PR: Na oblíbený, nebo neoblíbený povrch si moc nehraju, baví mě jezdit všude a jestli jsem se trochu vyjezdil.. no možná jo a hlavně sem se snažil co nejvíc vstřebat rady od ostatních, co se týče nastavení auta, ať už řízení, diferenciálů, nebo regulace výkonu.

JB: Nyní si tedy s vozem spokojen a žádné další razantní úpravy přicházet nebudou? Je Xray tvůj první podvozek nebo mu něco předcházelo?

PR: Před Xrayem jsem měl TTčko, ale po 14 dnech jsem ho prodal a koupil Xray. S autem spokojenej jsem, ale po poslednim, ne zrovna šťastnym závodě jsem udělal nepatrné úpravy na řízení a vyměnil pohonnou jednotku.

JB: Můžeme se na tvojí jízdu těšit již za týden v soběslavi,  nebo budeš na závodě chybět? Jaký máš dojem z nočních RZet? Jezdil bys jich za rok klidně víc, nebo toto zpestření stačí jednou za sezonu?

PR: Snad tam budu, ale nejsem si úplně jistej, protože jsem časově poměrně hodně vytíženej. K nočním RZtám, za mě stačí jednou a klidně bych se obešel bez nočních zkoušek.

JB: Tak to je škoda, podle mě je to věc úžasná a atmosféra nenahraditelná. Pavle máš ještě jiné koníčky? Co škola nezlobí tě?

PR: Jiný koníčky samozřejmě mám. Je to focení, vaření, zemědělství, nebo stavařina, kterou studuju… a tím jsem se dostal k té škole. Stavařina, jakožto obor, kterej sem si vybral mě baví, ale ve škole mě celkem zloběji a musím si dát prvák ještě jednou.

JB: Tak to ti budu držet pěsti a nezapomínej ,,úplatky jsou řešení“!

Měj se a na tratích Ahoj

PR: beru na vědomí.. Ahoj

Facebook