RC rally Tábor

Vyhlášení 2013 a nástřel změn v pravidlech

malelogoLetošní rok máme zdárně za sebou. Poslední spíše šou měla zajímavý průběh a doufám, že se sezóna vyvedla. Z pořadatelského hlediska jsme opět předvedli, podle mého názoru, parádní výkon, ale stále je co zlepšovat. Velká pochvala patří všem, co se podílejí na pořádání závodů a především bych chtěl poděkovat ředitelům závodů za skvělou práci.

logo

Jsem moc rád, že kolektiv lidí kolem Rc Rally Tábor má zdravého ducha a stále v něm žije chuť a síla pořádat velmi náročný, ale věřím, že i sportovně velmi atraktivní seriál.

   Vyhlášení letošní sezóny se opět neslo v předvánočním duchu. Sice venku nebyla po sněhu ani památka, ale i tak se rtuť na teploměru pohybovala kolem nuly. Proto jistě všechny potěšil guláš od paní „Neuwirthové“, která by opět zasloužila zlatou gulášovou medajly. Následovalo vyhlašování jednotlivých kategorií. Výsledky jsou známé a tak nebudu dlouhosáhle popisovat průběh. Následně proběhla krátká pauza vyplněná opět nějakou tou dobrotou do bříška a mohlo se pokračovat.

Vyhlášení jednotlivců jsme pojali v triu a to já, Kuba a zuřivý reportér „pražák“ Brich. Otázky jsme kladli na střídačku a přiznám se, že někdy i mě otázky dělali problém. Honza jako zkušený reportér s tím „neměl“ žádné problémy :). U vyhlášení stupňů vítězů jsme se dozvěděli několik klepů a drbů, ale ty shrnu někdy v dalším článku.

Přišla ta né moc oblíbená část a to organizační stránka a pravidla. Organizačně se pro letošní rok nic nemění. Ředitelé zůstávají stávající a v organizačním osazení se také nic nemění.

Proto jsme zde spíše řešili pravidlo o rušení „Power stage“ a rozdělování bonusových bodů.

Závěr:

–          Od 2/3 závodu bude každá regulérně dokončená rychlostní zkouška (dojeli všichni bez nutnosti Rz rušit) předčasně zrušeného závodu, brána jako prémiová, za předpokladu, že trať se stane nesjízdnou v průběhu z důvodu náhlé změny počasí.

–          O nesjízdnosti a dalším pokračování soutěže rozhodne hlasování všech soutěžících po konzultaci Jury a ředitele závodu

Následovala debata o návrhu nového bodovacího systému. O tomto tématu se pokusím přinést další info příští týden. Jelikož mám hotovou již tabulku se systémem bodování 20b.

Jinak nevznikl požadavek žádného pravidla na změnu a nebo úpravu. Z toho tedy vyplynulo, že pravidla se doplní u PowerStage a tím jsme asi skončili s úpravami.

2014_logo

Organizační struktura se na rok 2014 měnit nebude. Závodům byly ponechány podobné termíny jako letos a jen u White dark rally bude snaha tuto soutěž uspořádat v lednu (včas upřesníme – neni sníh :().

Jako i loni i letos jsme se dozvěděli o závodu MČR 2wd v našem šampionátu od Petra Pavláta a věřím, že tato soutěž bude minimálně tak úspěšná jako letošní MČR 2WD v Táboře.

svetla-MCR

   Následné poděkování všem pořadatelům, ředitelů, organizátorům, jezdcům a příznivcům uzavřelo program té oficiálnější stránky a mohla začít volná zábava. V podání některých účastníků se jednalo opět o velkou šou a jsem moc rád, že do tohoto kolektivu patřím. i když se v tom nedalo pomalu usnout :).

Za celý realizační tým Rc Rally Tábor díky a v nové sezóně 2014 se uvidíme.

Facebook