RC rally Tábor

Postřehy jezdců po 32. Rc Rally Tábor

poharyPřidán komentář: 9.5.2014

– Zdeněk Klíma a Michal Bouchner

Velice pěkná a podle mě i zajímavá věc se objevila v šampionátu MČR a jelikož jsem se místy i při komentářích jezdců pobavil a byly ne jednou přínosné a zajímavé zkusíme něco podobného i u nás. Komentáře budou průběžně doplňovány, tak jak mi budou chodit. Řezení budu držet dle výsledků soutěže. Podotýkám, že i postřehy posledního můžou být velmi zajímavé. Proto kdo můžete pište.

2. místo  – Petr Pavlát :

Do Tábora jsem jel rovnou z Krumlova, kde jsem byl už od čtvrtka na studii velké rally a v sobotu i závodil s Favoritem v RC rally Český Krumlov. Po propršené sobotě jsem se těšil do Tábora jako vždy, protože tratě jsou zde skvělé. Ráno jsem zariskoval a na vodu obul dashe sice měkké, ale místy už bez vzorku a protože mezi RZ1 a 2 nebyl servis, musel jsem to na nich přežít dvě RZty. Bylo to jak na ledě a moc to nechtělo zatáčet. Na další dvě RZty jsem obul rallyblocky tak jako jela většina soupeřů. Předek seděl jak přišitý, ale klouzal zadek. Trať navíc rychle osychala a velký grip na předku způsoboval mnohdy jízdu po dvou kolech. Proto jsem po RZ4 obul své na asfalt oblíbené dashe (tentokrát nové, ale bohužel tvdší) a to bylo krom té tvrdosti přesně to, co jsem ke svému podvozku potřeboval. Dále už to bylo jen o tom, kolik chyb jsem v té které RZ udělal a jak moc jsem tlačil na pilu. Takže po špatném začátku jsem se prokousával pořadím zvolna vzhůru až se mi nakonec podařilo udolat i Alfa a skončit na pěkném druhém místě za Jirkou Hadravou, který stabilní jízdou ostatním malinko poodskočil. Na závěrečné PowerStage jsem byl už hodně unavený a nedokázal jsem se koncentrovat tak, jak bych chtěl a proto na mě po právu nezbyl ani bod J (1,666 s za vítězem). I to svědčí o tom, že to byl moc pěkný a vyrovnaný závod a že zde bylo minimálně 7 závodníků, kteří ho mohli při troše štěstí vyhrát a to je SUPER. Už teď se těším na odvetu do Tábora.

3. místo  – Aleš Horák (Alf) :

Na start jsem nastupoval celkem natěšen díky výsledkům z posledních rally a s vidinou toho, že by počasí mohlo hrát do mých karet. Nervozita opadla po první zatáčce a mohlo se začít bojovat. Výsledky už od rána naznačovali, že nemám špatné tempo. Dělal jsem pouze drobné chybky, ale zřejmě z nervozity. Od rána se rozestupy kolem mě pohybovali v desetinách sekund a každé větší klopýtnutí se těžko dohánělo. V pátém testu jsem trochu usnul a nedokázal se soustředit a pramenila z toho ztráta, které využil Jirka a následně se postupně začal dotahovat Peťák. Zlom přišel po Rz 9 kde jsem chytl šutr do předního kola a nechtěl jen tak vypadnout. Tuto Rz zajel perfektně Peťák a šel na druhé místo. V posledním testu jsem již zkusil jet hranu a z toho vyplynula chyba ve výletu mimo trať hned chvíli po startu, ale i tak si myslím, že se soutěž moc povedla. Díky Tomášovi za super závod! PARÁDNÍ AKCE !

 5. místo  – Honza Brich :

Původní plány hovořily o tom, že do prvního Tábora se nepodívám a vše věnuji studiu. Karty se ale obrátily a já stál na startu 1RZ. Příprava byla minimální a to už se ukázalo hned na 1RZ, kde docházelo k mlžení čelního skla a následné ztrátě, která byla na těchto tratích takřka nesmazatelná. V závěru dne bylo čelo neuvěřitelně vyrovnané, a tak moje ztráta byla nesmazatelná. Velmi pozitivně bych hodnotil čas na poslední PS, který mi dodává sebevědomí do dalších závodů. Na závěr bych chtěl poděkovat všem, co se podíleli na stavbě trati a všem jezdcům, kteří bojovali o každou vteřku!!

7. místo  – Michal Bouchner :

Závod byl pro mě trochu testování změn na autě, takže jsem si od něho moc nesliboval. Když jsem první dvě RZ zajel „jen“ se ztrátou okolo 10s na prvního, byl jsem spokojen. Následovalo ale zlepšení, kdy jsem tuším v 3. RZ dokázal zajet jen pár setin za prvním, to pro mě bylo znamení, že moje úpravy nebyly na škodu. Bohužel v následujících RZtách jsem se trápil ztrátou přilnavosti, kterou jsem připisoval sjíždějícím se pneu, při servisu před PowerStage jsem zjistil, že problém byl v zadním diferáku, který se náhodně blokoval a díky tomu auto driftovalo. Po nápravě jsem měl z jízdy dobrý pocit, pak ale zhruba v 1. čtvrtině poslední RZ odešla přední poloosa, takže náhon sotva na tři kola a já ztratil víc než se mi líbilo a tímto jsem prohrál do té doby solidní souboj s Peťou Havlíkem, k jehož vítězství mu tímto gratuluji. Jinak se mi závod líbil a přípraváři a objednávači počasí si určitě zaslouží dík 🙂

11. místo  – Zdeněk Klíma:

V polovině týdne vypadalo víkendové počasí všelijak. Pátek se vyvedl a užil jsem si závody velkých kluků na Rallye Český Krumlov. V sobotu se bohužel ochladilo a celý den pršelo. I přesto jsem si závod 4.RC Rallye Český Krumlov užil. Uklouzaná tráva udělala své a mohli jsme jezdit dveřmi napřed. V neděli bylo opět všechno jinak a již od rána se na nás usmívalo sluníčko, i když  teploty nebyly nikterak vysoké. Do Tábora jsem se těšil, protože nabízí svezení na minimálně čtyřech druzích povrchu. Letos byla první sekce o to náročnější, že asfalt i guma začala postupně na sluníčku osychat, a tak jsme se museli vyrovnat se změnami přilnavosti. Se začátkem jsem byl celkem spokojený, ale jak začala trať osychat, stávala se mnohem rychlejší a náročnější na přesnost. Souboje byli po celý den vyrovnané napříč celým startovním polem. Bohužel na páté zkoušce se mi podařilo auto dostat na střechu a došlo k nějaké nepochopitelné závadě, protože se na celkem dlouhou dobu vyplo. Naštěstí po chvilce přemlouvání opět naskočilo a já mohl pokračovat do cíle RZ. Od této chvíle se mi již nejelo tak dobře jako v době před závadou a můj výkon nebyl takový. Ale i s konečným jedenáctým místem jsem celkem spokojený. Již teď se těším na další závod v této lokalitě. Pořadatelům patří velký dík za přípravu takto náročné a rychlé tratě.

 

Facebook