RC rally Tábor

Postřehy jezdců po 33. Rc Rally Tábor

2014_logo

Další podnik letošní sezóny je za námi a jak ho hodnotí jezdci

Doplněno 13.6.2014 ….

2. místo  – Petr Pavlát :

Moc pěkný závod, jako vždy v Táboře. Tomáš to měl hezky nachystané. Zvlášť část na gumě, která byla více technická se mi moc líbila, ten asfalt mi příjde závod od závodu rychlejší a nebo to je tím, že jsem závod od závodu starší. Po ránu jsem měl problém s povoleným červíkem, který způsobil, že auto jelo na RZ1 po třech kolech, tak jsem se rozhodl to před RZ2 raději spravit i za cenu penalizace. Pak už to bylo čím dál lepší a když jsem přestal ve druhé polovině tlačit na pilu, tak přišly i dobré časy. V tom vedru byla znát absence občerstvení (zvláště točené chlazené pivko chybělo), ale aspoň jsme se mohli těšit domů :).

Teď už se těším jen na výsledky závodu, tedy pokud je tam Kuba pověsí dřív než zapomenu, že se na ně těším :). Tak zas někdy nashle a užívejte si léto…

5. místo  – Michal Bouchner :

Na Táborskou opalovačku jsem se těšil, zvlášť po slibně vypadajících předchozích výsledcích, kdy jsem začal lehce pociťovat něco, čemu se říká forma. První RZ prásk! Druhé místo! Naprostá spokojenost a to až tak do půlky závody. Pak jsem začal trochu polevovat, Honza se dostal přede mě, ale pořád to nebylo tak zlé. Trať se nám rozpálila a já v zoufalé snaze zachovat si přilnavost obul jiná kola, na asfaltu vedle trati držely lépe než předchozí, na trati už ale ne, takže rozhozený rytmus zakončený trefením brány. Na poslední RZ jsem z trucu obul další blbost, ale tam byla ztráta až překvapivě malá na to, jak jsem driftoval, přesto jsem se o další místo propadl. Výsledkem je pro mne poučení, co bych si měl nechat vytesat do kamene: „Jestli to aspoň trochu jede, nehrab na to!“ No stejně mi to příště zase nedá 😀

6. místo  – Aleš Horák (Alf) :

Poprvé jsem měl před závody celkem klidné období a myslel jsem si, že konečně bych mohl zajet i rozumný výsledek na suchu. Opak byl ovšem pravdou. První Rz jsem prospal a následně jsem nedokázal zachytit tempo ostatních. Mrzel mě velký výskyt chyb, a když už vypadalo, že by se to mohlo zlomit, začala mě v RZ8 zlobit elektronika. Ztráta byla i přes problémy mnohem příznivější, ale i tak jsem se nedokázal soustředit a něco z toho vytěžit. O PS se raději vyjadřovat nebudu, musel bych být sprostý. To co jsem předvedl bylo na ….. Auto fungovalo opět velmi dobře, takže proběhne repas a věřím, že jsem si smůlu vybral a v Soběslavi mi zaprší J

 7. místo  – Pavel Skoupý :

Počasí bylo parné, tratě dlouhé tak akorát, krásně připravené a auta upečená dozlatova. Po poměrně dlouhé odmlce jsem se vrátil do rc rally, navíc znaven nedávným zdlouhavým cestováním a byl jsem docela rád, že jsem doma zapomněl kameru… Díky tomu jsem si totiž dokázal plně užít atmosféru Tábora a nepadnul úplně. 🙂 Konkurence byla opravdu veliká a celý závod jsem si užil soupeření s Fildou o vteřinky, které probíhalo až do poslední RZ. Takže za mě celkově parádní závody. Díky všem za organizaci a přípravu i za parádní závod a atmosféru.

10. místo  – Zdeněk Klíma:

Na závod jsem se těšil, protože předpověď hlásala vynikající počasí. Na autě jsem udělal menší úpravy a jak se později ukázalo byly k lepšímu. Trať byla svou rychlostí a náročností na přesnost opět trochu záludná, ovšem oproti minulému závodu byla přilnavost na všech površích po celou dobu skoro stejná. Výsledkově to bylo z mé strany opět o něco lepší, což mě těší. Po závodě jsem ale vyzkoušel konkurenční podvozek a ukázalo se, že musím na tom svém opět zapracovat, aby byla jízda s ním příjemnější a zase o něco rychlejší. Těším se na souboje v dalších závodech.

16 a 19. místo  – Tomáš a Kuba Šenovi:

Příprava na závod nebyla opět nijak složitá, v sobotu jsem nabil baterky a vytáhl auta z kredence, kde se povalovaly od minulého závodu. Horší bylo naložit veškerý cajk na stavbu tratí do velkýho auta. Moc se mi do toho v tom vedru nechtělo, ale nakonec jsem to tam večer nějak naházel. Předpověď počasí na neděli byla opět nepříznivá, ale přiznám se, že když je sucho, tak je mi jedno, jestli je -10°C nebo +30°C. Tak snad to vedro nějak přežijeme. Stavba tratí v neděli ráno proběhla překvapivě rychle, všem za pomoc velký dík. A pak už se začalo závodit. S Kubou jsme do závodu šli s cílem v poklidu dojet, nic nerozbít a pokud možno se pohybovat na špičce ve svých kategoriích. To se nám povedlo a Kuba letos konečně a opět po velkém boji vyhrál juniory a já po odražení všech útoků od Zdendy a Pepy s Trabim vyhrál dvoukolky. Takže na tu podceněnou přípravu (vysílačku držíme v ruce jen o RZ-tách, i když pořád plánujeme, jak budeme trénovat) to pro nás dopadlo nad očekávání dobře.Po rozborce tratí a naskládání do auta (opět jsem odvážel víc věcí, než přivážel, nevím, jak to dělám) jsem nabral směr Soběslav – garáž – lednice – vychlazená 12-ka – bazén. Pak další 12-ka. Stálo to za to. Závod se opět povedl, sešlo se nás dost, díky všem za pomoc při stavbě i rozborce tratí a uvidíme se zase příště na zakletým asfaltu u nás.

17. místo  – Zdeněk Neuwirth:

Na závody jsem se těšil, ale náročnost předchozích týdnů nebyla tou správnou přípravou. Před závodem proběhla změna pohonu ze stejnosměrného na střídavý, bohužel se nedařilo nastavení ovládání. A tak s nepřipraveným a téměř nepojízdným autem a také po hodinovém zaspání jsme vyrazily na stíhací jízdu do Tábora. Nakonec jsme vše zvládli a s přispěním Alfa, Embiho a Fildu jsem mohl odstartovat do první RZ. (Díky kluci.) Pohon sice ještě fungoval v obráceným režimu – na zpátečku, ale i to se v servise po 2RZ podařilo vyřešit. Zbytek dne jsem se jednak snažil lépe nastavit a využít střídavý pohon a také dohnat ztrátu z prvních zkoušek. Obojí se mi ale moc nedařilo. Po zradě jednoho z ložisek v poslední zkoušce jsem byl rád, že jsem uhájil alespoň druhé místo ve dvoukolkách. Díky za skvěle připravený závod a za kvalitní souboje. Ač mi obecně nevyhovují nedělní závody, tak tento rok se mi to docela hodí a protože další nedělní závod je až v Humpolci, tak mě pravděpodobně čeká velmi dlouhá přestávka, ve které se budu věnovat přestavbě domu. Takže si užijte další závody a snad v Humpolci AHOJ.

 

Další postřehy budu doplňovat tak jak mi budou chodit…

 

Facebook