RC rally Tábor

Tady je Hadravovo …

RCRTI takto by se dal specifikovat náš šampionát. Jirku již asi málo kdo někdy napodobí a vytvoří podobnou sérii titulů, ale nepředbíhejme.

logo_2015

   Letošní sezónu začne již tradičně Rc Rally Světlá. Světlá je proslulá nepředvídatelným počasím, měnícím se povrchem a velkou oblibou u diváků. Letos je plánováno devět rychlostních testů a z toho jedna Super speciální Rz, za kterou se budou udělovat opět prémiové body.

   Pojďme si ovšem nastínit jak by se letos mohli rozložit síly. Perfektním závěrem sezóny se může pyšnit Michal Bouchner, který se dokázal perfektním finišem dostat až na druhé místo celkově v loňském roce.

Zapomínat bychom neměli na Honzu Bricha, který loni trošku stagnoval, ale plánuje za pomoci technického dozoru (Martina Vorlíčeka) vyladit model a posunout se o kus dál. Aktuální zprávy co mám říkají, že tvoří mutanta 🙂

Petr Havlík letošní sezónu bude zřejmě kralovat v kategorii 2wd se svým BMW uvidíme.

Já (Alf) momentálně doladuji drobnosti a snad bych mohl na některých soutěžích pomýšlet i na posty nejvyšší. Loni mě moc mrzela Lužnice, tak doufám, že si to letos nejen na této soutěži vynahradím.

Tajným favoritem pro letošní rok dle Jirky je Pavel Matějček. Ten již v loňském roce několikrát dokončil na stupních. Auto má stavěné ve spolupráci s Jirkou. Tím pádem by technika měla být na skvělé úrovni, tak se nechme překvapit.

Dalším a asi zřejmě nejsilnějším konkurentem o posty nejvyšší bude Petr Pavlát. Peťa by se měl objevit v teamu se synem Artonem a už před startem sezóny oznámil útok na post nejvyšší, ale i dle jeho slov to nebude jednoduché.

Letošní sezónu a návrat na výsluní plánuje i další Pražské eso a to Filip Strahal. Auto prošlo přes zimu důkladnou repasí a návštěva u Alfa byla dovršena seznamem co je potřeba vyměnit a předělat. Filip se zdárně pere i s Fiatem na velkých soutěžích a jsem zvědav jak se popere s „úplně“ koncepčně jinou technikou než do teď.

Tajný střelcem v první desítce může být i Pavel Skoupý. Pavka je jeden z mála jezdců, který umí jezdit skvěle se zadokolkou a s pohonem všech kol na tom není hůře. Jeho Tamka disponuje vysokými možnostmi. Zima byla dlouhá. Nechme se překvapit.

Sluší se nezapomenout i na další jezdce a to především Zdendu Klímu. Postupně se dostává do skvělé formy. Doladil auto a stále zrychluje. Musí, neboť v závěsu za ním se drží Ivan Smítka. Uvidíme jestli nepřekvapí někdo z dalších stabilně jedoucích jezdců jako např. Petr Jaroš, Tomáš Šena (letos s 4wd), Kuba Konecký, Libor Karas a nebo vítěz juniorky z loňského roku, Libor Karas ml.

Juniorka, jak už bylo řečeno, přišla o krále, ale Jakub Šena nebude trůn dlouho nechávat volný. Uvidíme, jak se bude dařit s novou technikou klukům Balounům. Dle zpráv by měli začít Kubovi zatápět s novou technikou, ale nevím, jestli jim nějaká z mladých slečen nevypálí rybník.

V kategorii senior to letos nebude vůbec jednoduché. Bude to asi podobný hon jako špička na Jirku, tak zde na Petra Pavláta.

Dvoukolky opustil taktéž po několika letech Tomáš Šena, ale favorit by dle papírových předpokladů neměl chybět. Petr Havlík letošní sezónu pojme spíš asi jako šou a BMW bude dobrým nářadím pro efektní průjezdy. I tak předpokládám skvělé výkony především od Zdenka Neuwirtha a sem tam nějaká návštěva bude určitě povzbuzením této kategorie.

Start je za dveřmi, tak to pojďme již pomalu odpočítávat

Pět….. Čtyři…. Tři… Dva.. Jedna.   ……………………………………………..

 

PF

Facebook