RC rally Tábor

Návrat Martina Vorlíčka ?

fairAhoj Martine,

V kuloárech se proslýchá, že stavíš jedno z překvapení letošní sezóny, ale ještě než začneme rozebírat tvůj výtvor. Kde ses flákal 😀 ?

 

   Ani jsem se moc neflákal, věnoval jsem se dalším svým aktivitám, hlavně těm, které jsou společné v rámci rodiny, což teda autíčka v tomto seznamu nejsou. 🙂 A jak šel čas, tak mi holky povyrostly a už začínají vylétávat z hnízda a mají své vlastní zájmy a tak se naskýtá jistý prostor, jak se k modelařině vrátit.

 

Technika se posunula zase o kus dopředu, ale stále je to nejvíc o rukách. Těšíš se opět na rychlostní zkoušky a zápolení se soupeři?

 

Je pravda, že se technika trochu posunula, stříďáky vytlačily stejnosměrné motory, nabídka tlumičů se také hodně zlepšila a dvoukloubové poloosy poskytly prostor pro větší úpravu rejdů. Ostatní zůstalo tak nějak stejné, jenom se znovu objevuje, co již bylo objeveno. Určitě se těším na tu trochu adrenalinu, které zápolení přináší a hlavně na vás všechny.

 

vorlas1

 

No a teď už pojďme k novému modelu. Dle informací stavíš Xray 2 in 1. Jak je to v tvém případě pojato? Co je základ modelu a z čeho vycházíš?

 

   Pokud bych měl charakterizovat auto a k něčemu ho přirovnat, tak dle slov jednoho čitatele je to první Xray on-road s kardanem, koncepce zavěšení kol je T4 jako plato posloužilo upravené z buginy (jistě šlo udělat i vlastní ale proč?), rozvod byl změněn z řemínku na kardan a to umožnilo použití mezinápravového diferenciálu, diferenciály zůstaly planetové a přední ramena jsou zaklopená tak jako to dnes většina jezdí. Tento set-up pro planetové diferenciály není nic nového, krom jízdních vlastností se dá i změnit nájezdový úhel, obě mé Kyosha, které jsem jezdit, tímto disponovaly. Jedno jezdí pod taktovkou Martin Knespla do dnes.

 

vorlas2

 

Dle spojení těchto dvou modelů stavíš něco mezi buginou a onroudem. Kdy a kde tato myšlenka vznikla?

 

   Co se týká stavby samotného vozu, tak plány na realizaci pocházejí již z let 2006-2007, kdy jsme s Medvědem dali dohromady koncept šasí rally vozu. V té době, ale nebylo z čeho tuto stavbu realizovat a individuální stavba neměla efekt, ne jen že by byla nákladná, ale hlavně komplikovaná pro další zájemce, kteří by si ji chtěli postavit. Vycházeli jsme vždy z myšlenky použití sériových dílů byť doma upravených, tak aby měl každý možnost v případě zájmu seberealizace. Vždycky, když se někde dočtu o spojení buginy a on-roadu a dilema nad tím co dělá z auta to či ono, tak mi zůstává rozum stát. Když si postavím vedle sebe on-road a off-road a je jedno jestli v modelové velikosti nebo v reálné, každý soudný zjistí, že se od sebe dosti rozměrově liší. Bugina má větší rozvor a rozchod, pokud zmenším rozvor a rozchod je to už on-road, viz některé podvozky Tamiya DF03/DF03ra nebo Kyosho Pureten Alpha 3/Zabon  a tak by se dalo pokračovat.

 

Stavět model na naší kategorii zabere hromadu času a není to nic jednoduchého. Kolik tě to již stálo času a co ještě ti zbývá dodělat?

 

   Rozhodnutí, že si to opět zkusím, padlo na konci prosince. Nejdříve jsem se šel podívat, co se momentálně jezdí a co nabízí trh. Nabídka trhu mě neuspokojila a tak jsem se rozhodl pro individuální stavbu, to mě na tom vždy bavilo, stříkat kastle už tolik ne :). Současnou situaci v dění okolo rc rally jsem konzultoval s Honzou Brichem, který mě již v minulosti párkrát přemlouval k návratu. Honza mi vše vylíčil tak barvitě, že jsem dospěl k názoru, že nadešel čas pro šuplíkové plány. Zhruba v půli ledna jsem měl k dispozici obě auta a mohl jsem začít s křížením. O vzájemné kompatibilitě jsem byl přesvědčen už z hlediska jednoduchosti výrobního programu, co jak kde se bude lišit, jsem jen odhadoval. Na autě dělám již dva měsíce a mohu konstatovat, že šasí je hotové a plně funkční, chybí už jen kryt.

vorlas3

Tím usuzuji, že je již téměř hotovo. Proběhl už nějaký test? Popřípadě jak dopadl?
Zatím žádná testovací jízda nebyla, ještě jsem nestihl ani přečíst návod na regulaci. 😀

 

Zbraň to bude zřejmě parádní, kde se s ní všude objevíš? Nebo to bude jen poličkový speciál?

 

   Co se týká mé účasti na závodech, tak to hodlám pojmout jako takové vzpomínkové turné a zároveň jako ostré testování nové koncepce rally auta. Auto samo o sobě má velice dobrý potenciál, teď už bude jenom záležet na odladění dílčích nastavení a budete to vy, kteří budou součástí tohoto procesu. 😉

vorlas4

 

Nedá mi to nezeptat se na „Medvěda“. Mám tušení, že také něco plánuje (inzerát na modelbazaru)? Už stavíte dvě auta?

 

Co se týká Medvěda, ten si bude stavět šasí pod Tatru na Dakar Rally.

 

Nezbývá než ti popřát skvělý vstup zpět do rozbouřené řeky rally a hurá na start. Díky moc za rozhovor a co nejdřív ahoj na tratích rychlostních testů Alf.

 

Ahoj Martin

Facebook