RC rally Tábor

Tisková zpráva – Rc Rally Vidov

9_vidov    Pomalu se blíží další podnik letošní sezóny a to 9. Rc Rally Vidov. Podnik pod záštitou Rally Clubu Vidov a tamní obce je prvním “téměř“ čistě šotolinovým podnikem v letošním kalendáři.

Pro letošek bude opět připraveno skvělé zázemí a velice náročné rychlostní testy i s délkou kolem kilometru a velkým převýšením.

 

Ředitelem soutěže je opět Peťa Havlík, který jistě s teamem kolem sebe připraví skvělí zážitek nejen pro jezdce, ale i pro diváky.

 

Co bude ale letos trošku jinak? Spojení závodu s  11. ÚAMK RC Rallye Cupu Český Krumlov 2015.

 

Co to přinese? Doufáme, že lepší atmosféru na startu i v depu soutěže.

 

V loňském roce jsme byli osloveni, jestli by tady byla tato možnost spojení a nenašli jsme důvod, proč by to tak nemohlo být.

 

Závod bude probíhat naprosto stejně jako vždycky jen s tím rozdílem, že jezdci z Krumlova, kteří budou bodovat pouze ve svém šampionátu, budou mít ve výsledcích číslo navýšené o 100, ale čísla se měnit nebudou. Ti, kteří chtějí bodovat do obou šampionátů, jsou trošku limitováni a to dodržením karoserii dle RCRT a zaplacením „dvojího“ startovného(RCRT a Krumlov).

 

Co to bude znamenat pro nás ostatní z RCRT? Samé klady a to především mezi juniory. Startovní listina juniorů by se měla „rozšířit“, minimálně na papíře, a tím doufám, že i zatraktivnit souboje v této kategorii. Jezdců přibude i jinde a myslím si, že si opět užijeme skvělé závody.

 

Vidov bude testovací závod pro MČR, které na stejné trati proběhne týden po nás. Není nic lepšího než si zkusit trať, nastavit auto a vyrazit třeba i další víkend na MČR.

 

Nemyslíte?

 

Za realizační team ALF

Facebook