RC rally Tábor

Otevíráme druhou půlku sezóny…

RCRT   Pomalu nám končí letní přestávka a za nedlouho nám odstartuje druhá polovina šampionátu. Momentálně je stále ještě všechno otevřené, i když pár vrcholů se již rýsuje. Zatím nejlépe je na tom Petr Pavlát, ale po odečtech si skvěle vede i Honza Brich. Jirka Hadrava se zatím pohybuje jak lišák v přední skupince a netrpělivě očekává šotolinové podniky v závěru šampionátu, které jistě ještě značně zamíchají pořadím. Nedaleko za touto trojicí může ještě útočit i Michal Bouchner, který mívá skvělé závěry sezón a uvidíme jestli se přidá ještě někdo další.

 

V teamech se díky novému bodovacímu systému letos dějí také zajímavé souboje. Zatím se nikdo extrémně neutrhl, jako tomu bývalo zvykem, a náskok kluků z Vidova není ještě nedostižný.

 

Junioři si letos také vedou velmi zajímavě. Po odchodu Libora Karase do dospělácké kategorie se šance chopil opět Kuba Šena, ale nesmíme zapomínat na letos opravdu pěkně jedoucího Peťu Balouna a v neposlední řadě i na Tinku Matějčkovou, která kluky stíhá téměř v každé soutěží. Letošním velkým překvapením je jízda nováčka Ayrtona Alexe Pavláta, který drží krásné čtvrté místo! Míša Baloun, Kája Jarošová a i Ondra Rada se do tohoto krásného Rc koníčku dostávají a s rostoucí kvalitou techniky se neustále zlepšují.

 

Mezi seniory zatím dominuje dle předpokladů Peťa Pavlát před Ivanem Smítkou a Petrem Strahalem.

 

Dvoukolky jsou zatím spanilou jízdou Petra Havlíka a jeho krásného Fordu Escortu MK2. Druhé místo drží Peťa Strahal a třetí místo opět trochu překvapení patří Mírovi Lovčíkovi.

 

Sezóna je opravdu skvěle rozjetá a určitě se můžeme těšit na skvělé souboje i dalších jezdců a to třeba hned na nadcházející Rc Rally Soběslav.

Facebook