RC rally Tábor

Napínavý závěr sezóny

8_zalesi   Poslední závod byl v mnohých směrech velmi zajímavý a celý průběh soutěže velmi napínavý.

Již ráno při rozbřesku bylo jasné, že počasí nám na finále zrovna přát nebude, ale nakonec jsme mohli být rádi, že bylo, jaké bylo. Mrholení kolem 12h ustalo a sem tam se začalo objevovat sluníčko. Od rána bylo relativně teplo a ani vítr nebyl tolik nepříjemný, jak na minulém závodě.

8_zalesi

Karty na startu byly rozdány celkem zajímavě. Pokud chtěl Jirka obhájit titul, musel porazit Honzu Bricha bodově a nebýt hůř jak pátý. Nenápadně, ale ve finále velmi zajímavě se do tohoto boje mohl zamíchat Petr Pavlát a Michal Bouchner. Oba byli ovšem v pozici, že museli vyhrát závod i PS a čekat jak se bude dařit ostatním.

 

První Rztu vyhrál Jirka Hadrava a v tu chvíli začala rošáda. Tento stav nehrál do karet Petrovi a ani Michalovi. Honza v tuto chvíli na tom byl nejhůř, celkově až třetí. Nečekaně jsem se do toho začal zase motat i já (Aleš Horák) a začala velká matematika. Druhý test vyhrál Petr Pavlát a karty se zase přemíchaly, a aby se to nepletlo, třetí test vyhrál Honza.

 

Mohlo rozhodnout i počasí, místy jsme čekali, až přestane pršomrholit mohlo se pokračovat.

 

Každá Rzta měla neuvěřitelný náboj. Rozestupy na Rztách nebyly velké. Prvních šest sedm jezdců se drželo do pěti sekund a místy se i do jedné sekundy vešli čtyři jezdci, ale přesunu se až do šestého testu, který by mohl, dle nepříznivého počasí, už rozhodovat. V tom neuvěřitelně zatáhl Honza, ale Jirka mu sekundoval. Pokud by v této Rztě závod skončil, vypadalo to na rovnost bodů a titul pro Honzu. My jsme ovšem pokračovali a o přední příčky se začal tahat i Michal Bouchner. Z boje o bednu jsem postupně odpadával já.

 

Honza přeskočil Jirku a začali se postupně sunout vzhůru, ale spolu. Před PS byl Honza před Jirkou na čtvrtém místě a vedl Petr. PS vyhrál Petr, ale Jirka opět převedl, že je to prostě mistr a druhým místem a ziskem dvou prémiových bodů získal již svůj pátý titul o dva body.

 

Pořadí nakonec bylo následující. Vyhrál Petr Pavlát, na druhé místo se vyhoupl Michal Bouchner a třetí místo vybojoval Honza Brich, který si díky tomu udržel své druhé místo absolutně.

 

Pojďme se ještě trochu poohlédnout i do ostatních katergorií.

 

Ve dvoukolkách se znovu objevil loňský mistr Tomáš Šena, který se hned zapojil do bojů o přední příčky. Skvěle si v této kategorii vede Ondra Daniel, kterému až neuvěřitelně sekunduje Petr Strahal. Tito dva obsadili první příčky a na stupních je doplnil již zmiňovaný Tomáš.

 

V juniorech byla škoda, že se ani na posledním závodě neobjevila Tinka Matějčková, ale i tak se kluci v posledním závodě hezky proběhli. Titul a i vítězství v kategorii juniorů vybojoval Jakub Šena, kterého stíhal Petr Baloun a sem tam mu dokázal vyfouknout Rztu. Třetí místo pro další slečnu v poli a to pro Káťu Jarošovou.

 

Seniory opanoval jako celý závod i letošní rok Petr Pavlát. Následoval Ivan Smítka a s dvoukolkami skvěle jedoucí tým „Dědek Rally Team“ v pořadí Petr Strahal a Gandalf.

 

Týmy vyhrál StraBo Racing (Michal Bouchner, Filip Strahal), který se tímto vítězstvím posunul až na druhém místo absolutně. Druhý v tomto závodě dojeli kluci z ADAPTA Czech Team (Jan Brich, Pavel Skoupý) a pro ně to znamená třetí místo absolutně. Třetí tým, který je doplnil byl AYA Racing Team (Petr a Ayrton Pavlát).

 

Sezóna je za námi a nezbývá než poděkovat všem pořadatelům a těm kteří s tímto sportem mají trpělivost. Není to jen o tom stoupnutí na bednu, ale je to hromada hodin práce na samotném závodě, ale i třeba za počítačem. DĚKUJI!!!

logo_2015

   Kalendář již dáváme nějak dohromady a pokusím se hodit na web co nejdříve. Co se týče vyhlášení o tom budu informovat do konce listopadu, ale zatím to vypadá, že se pro letošní rok bude zrušena Mikula show (nová střecha na Orlovně, ostatní varianty jsou v řešení) a začátkem února se pojede White dark, při kterém proběhne vyhlášení a diskuze o již začínající sezóně.

 

 

 

 

Facebook