RC rally Tábor

Alf a Tamiya TA02?

AlfJe to pravda. Poprvé jsem měl možnost se svést s podvozkem jiného výrobce než Xray v rally. Jednalo se o model Petra Pavláta Audi Quattro Sport S1 a pod touto nádhernou karoserií se schovávala Tamiya TA02.

K zapůjčení tohoto modelu jsem se dostal díky Kubovi Koneckému, se kterým jsem měl na White darku absolvovat duel. Jelikož jsme jeli s Kubou na jednom autě a střídali se, tak jsme si proti sobě museli buď střihnout, nebo zapůjčit jiný model. Kuba domluvil půjčení od Petra a vysílačky jsem se chopil s celkem velkým očekáváním. Petr mě porazil v rozjížďce a tak jsem se na svezení celkem i těšil.

Petr Pavlát auto 2015

Po odstartování jsem pochopil, že jiná vysílačka a jiné nastavení nebude takový problém, ale spíše jsem se potýkal s některými vychytávkami, které jsem nečekal. Petr má od základního modelu TA02 velké množství úprav a některé mě velmi překvapily, ale nejvíce asi blokování kol při plném rejdu. Rejd má model opravdu parádní a není divu, že na trialových Rztách dosahuje tento model skvělých výsledků. Při zablokování se model stal na chvilku neovladatelný a blokace fungovalo jako taková ruční brzda na předek. V první fázi mě to zaskočilo, ale dalo se s tím počítat a tak jsem jízdu absolvoval dokonce i vítězně.

Model má, ale i své zvláštnosti a to především v nutnosti stálého řízení. Přišlo mi, že se mu moc nechtělo, na tomto kluzkém povrhu, jet rovně a úplně mi nesedělo, že při přípravě do zatáček nebyl v první fázi k vůli řidiče a následně se utrhl do zběsilého driftu. V tomto směru mám rád modely poslušnější a předvídavější, ale myslím si, že je to především nastavením nejen modelu, ale i vysílačky a o zvyku. Z jedné jízdy, a ještě na slikách, nechci tento typ nářadí na rally chválit nebo hanit. Každopádně je vidět, že Petr má skvělé ruce a i jeho jízdní styl je jiný než můj.

aya_auta

V cíli i Kuba poznamenal, že mi měl vybrat horší auto, ale TA02 nefungovala vůbec špatně.

Tímto bych chtěl Petrovi poděkovat za zapůjčení a někdy mu rád půjčím i mého Xray pro porovnání.

Facebook