RC rally Tábor

Humpolec nebo náhradní řešení?

zalesi9_2016 Týden po setkání mistrů by jsme se měli na dráze Humpolci prohánět opět my. Letos to ovšem bude opět přímo na dráze tohoto velmi zajímavého autokrosového okruhu. Místo je to velice atraktivní a svojí polohou zaručuje možnost dojezdu ze všech míst v ČR. Nevím, jestli se to nějak projeví, ale věřím, že se k nám letos podívá opět někdo, kdo ještě okoření boj o přední příčky.

Jelikož se jedná o závod na šotolině, musíme pečlivě sledovat počasí. Neboť již jsme zažili celkem nepříjemný výsledek při prvním pokusu. Auta převyšovala hmotností limity tlumičů a i jízda byla velmi kluzká.

S tímto jsme proto čekali na rozhodnutí, jestli to zkusit nebo se z Humpolce stáhnout. Obě varianty byly dlouho diskutovány (neboť dosavadní možnost uspořádat závod v depu nepřipadá v úvahu – nový povrch – frézovaný asfaltový odpad i v horní části), ale ztratit nebo opustit tuto lokalitu se nám opravdu nechce. Následně přišlo povolení – rozhodnutí, že můžeme přímo na dráhu a to bylo jasným znamením to zkusit.

Dle předpokladů bychom měli odjet devět rychlostních testů. Začátek bude tradičně v 9:00 a dojezd bude záležet dle zájmu a počtu jezdců, předpoklad kolem třetí hodiny. Máme možnost využít přímo letiště v šotolinové podobě. Po setkání mistrů byla trať připravena téměř na zimní spánek, a proto povrch bude určitě v nejlepším možném stavu.

CO POČASÍ ???

Pokud ovšem počasí bude proti a bude ještě dva tři dny před startem sychravo a deštivo. Je nutno počítat s druhou variantou a to je mokrého asfaltového závodu v Křemži (u Českých Budějovic) u Petra Havlíka. Proto prosím berte v potaz i tuto variantu, že se závod může přemístit na asfalt. Bude v čas oznámeno na email všem přihlášeným, aby nejeli někam, kde se nepojede. Proto prosím sledujte v pátek 21.10. email a web, na kterém se vše včas dozvíte.

Na závěr bych chtěl pozvat všechny jezdce i diváky doufám, do Humpoleckého velice atraktivního autokrosového areálu na předposlední závod RCRTábor 2016 nebo i k Petrovi Havlíkovi do nové lokality uvidíme nejdéle v pátek 😉

P.S. Přihlášky budou puštěny ještě dnes.

Facebook