RC rally Tábor

Sumář před sezónou 2017

DůležitéPostupně se nám blíží první start letošní sezóny, a tak si pojďme ve zkratce shrnout, co a jak v roce 2017…

 

 

Pravidla:

  • Drobná změna pro letošní sezónu je vyřazení poznámky
  • „Pneumatiky vlastní výroby jsou zakázané“
  • Tato poznámka se změní na: „Pneumatiky vlastní výroby je možné použít, ale nesmí nijak poškozovat trať a pořadatel závodu může pneumatiky zakázat i během závodu, ale nejpozději do druhé RZ probíhajícího závodu. Následně pneumatiky může jezdec použít v zbývajících RZ závodu.“
  • Tento dodatek se mění z důvodu nedostatku vhodného obutí pro naše modely. Ovšem museli jsme přistoupit i ke korekci, aby nedocházelo k výrobě pneumatik ničících tratě (především lesní cesty a šotolinová hřiště).
  • Bodování bylo také na programu diskuze při vyhlášení a zde jsme se rozhodli v letošním roce ponechat stávající bodový systém 15 jezdců, ale souběžně bude bodovou tabulku s bodováním 20 a 30 jezdců spravovat Michal Bouchner, který následně provede porovnání a přednese na vyhlášení sezóny 2017 plusy a mínusy jednotlivých systémů. Po diskuzi proběhne hlasování přítomných jezdců o změně na rok 2018.

Organizační věci:

  • Jak všichni dobře ví první závod je spojen s MČR, proto je zde nutnost se registrovat i přes portál MČR ( www.mcrrcrally.cz ). Zde poprosím všechny jezdce, aby tak učinili co nejdříve a pokud jim se ji nepovede registrovat přes email (např. hláška – email je již registrován), tak aby kontaktovali buď přímo promotéra MČR – Petra Pavláta ( ppavlat@seznam.cz – pošle zapomenuté heslo atd.) nebo přímo mě ( alf.ales@centrum.cz ) a pokusím se pomoci při řešení.

 

  • Čísla na letošní sezónu jezdci obdrží na prvním závodě. Zde ovšem nebude potřeba čísla lepit, neboť pojedeme na prvním závodě čísla MČR, takže čísla si nalepíte v pohodlí a teple domova.

 

  • Karoserie na závod ve Světlé nad Sázavou jsou ovlivněny registrací a licencí jezdců v Mčr. Proto v tomto závodě nebude potřeba dodržovat týmové kastle a kastle dle registrací licencí. Toto bude řešeno a „hlídáno“ až v následující soutěži.

 

  • U nás budou přihlášky puštěny začátkem března 2017.

 

  • S tím jsou spojeny i licence, které bude možno získat, registrovat přímo při první přihlášce na závod. Licencovaní jezdci letos při vyhlášení dostanou i zajímavou památku na sezónu 2017 a samozřejmě zůstávají stávající výhody viz. pravidla.

 

Pokud jsem na něco zapomněl, prosím ozvěte se a doplním. Už se na vás všechny těším.

Za realizační tým RCRTábor Alf ( Aleš Horák )

Facebook