RC rally Tábor

Letošní 2wd ve znamení deště

Letošní dvoudenní závod MČR Rc Rally 2wd ve Vyškově nám přál tak na půl.

   Již předpověď byla velmi divoká, ale vypadalo, že by se to mohlo zlomit. Zlomilo se to opravdu ve velkém stylu a skoro půlku Rz v sobotu propršelo. Déšť měl za následek hodně odstoupení a značné množství mrtvých regulátorů. I já jsem se tentokrát, ač nerad, do této skupiny zařadil a musel odstoupit z pěkného šestého místa. Následovala stíhačka, ale do desítky jsem se již nevrátil. Za to Ondra Daniel se tentokrát vyvaroval problémů. Bojoval s tratí a pneumatikami, ale jel stabilně. V závěru i přezul na lepší kola a začal zajíždět časy na hranici desítky. Neměl žádné VPčko a i díky tomu se postupně prokousal na parádní 9. místo absolutně a především na 3. místo v kategorii 3 = první Ondrova placka z MČR!!! Kuba Konecký taktéž nejel vůbec špatně a jeho souboj s Vlastíkem Pospíšilem byl velmi vyrovnaný – 13.místo.

Následovala noční směna pro mě a Věrču. Nakreslení šotoliny trvalo téměř do desíti a pak se mohlo jít do hajan.

Ráno jsem si proběhl trať, jak jsem jí vůbec nakreslil. Kupodivu vedla tam, kam jsem potřeboval. Start druhého dne byl hodně rychlý. Nečekal jsem vůbec takové tempo a chvilku mi trvalo než sem se „do toho dostal“. Když mě začal honit i malej Kuba Pospíšil, který v neděli předvedl neuvěřitelný výkon. Musel jsem přidat. Postupně se to dařilo, ale do svého plánu první šestky jsem se nedostal – 7.místo. Ondra se namlsal v sobotu, ale technika si svojí chvilku vybrala v neděli. Kousek před cílem jedné z Rz mu vystavil stopku vypínač. Ondra nešetřil chválou k dané součástce, ale i přes rozčarování bojoval dál – 27.místo. Kuba se v neděli taktéž trochu trápil – 20.místo. Únava na něj dolehla. Přece jen jsme byli každý den celkem dlouho vzhůru už od pátku. Sobotní voda vzala hodně sil a ani nedělní ostré sluníčko, prach na síle nepřidali.

Soutěž byla v závěru předčasně ukončena. Opět nás začal kropit déšť a trať mizela před očima, ale i tak hodnotím víkend pozitivně. Liché ročníky mám slabší, tak uvidíme příští rok 😉

Fotky:

Pepa Vacek

Aleš Horák

 

 

Facebook