RC rally Tábor

Vyhlášení a Mikula show

Letošní sezóna je již minulostí. O uplynulém víkendu jsme odjeli Mikula show a vyhlásili vítěze jednotlivých kategorií.

   Již každoročně se na závěr sezóny přesouváme do Kněžic. Místní areál Orla nám poskytuje vždy skvělé podmínky, jak na závěrečnou Mikula show, tak na vyhlášení sezóny. Letos tomu nebylo jinak a Kněžice přivítali téměř kompletní špičku RCRTábor.

V sobotu ráno jsme naběhli do haly a připravili opět velmi zajímavou a na pneumatikách slick uklouzanou trať. Jelikož nás nebylo až tak moc, tak i junioři odjeli celou show na slikách. Užívali si to ve velkém stylu a na jejich jízdu byla radost se dívat. Velkým překvapením v této kategorii byla Simonka Hadravová, která bojovala až do finále o možnou výhru a kluci na ní jen horko těžko hledali recept. V závěru se ovšem rozjel Ondra Rada a ve finále již Simču překonal a vyhrál.

Kategorie 2WD měla, jako jediná, možnost použít pneumatiky volné, ale nesměli dělat čmouhy. K tomuto přistoupili jezdci zodpovědně a i přes různé tipy byla kategorie hezky vyrovnaná. Zpestřením kategorie byla premiéra PB Pepetoni teamu s nádhernými historickými golfy GTI. Principál týmu Petr Jaroš dokonce kategorii 2WD vyhrál, takže to byla velmi úspěšná premiéra.

4WD slick byla skvěle obsazena. Z první pětky šampionátu 2018 nechyběl nikdo. Skupinou projel nový mistr Michal Embie Bouchner jak nůž máslem, bez ztráty jediného souboje, ale některé duely byly hodně těsné. V pavouku se potkali jezdci na dva vítězné duely. Honza jednou zaváhal s Michalem Perníkem, který si jízdu dveřmi na před hodně užíval, ale i tak postoupil Honza až do finále. Embie si poradil dvakrát s Petrem Pavlátem a finálová dvojice byla jasná. Ve finále jsme museli již použít i video finiš. Kluci hned v prvním finále dojeli milimetry za sebou. Michal neuvěřitelně zrychlil na cílové rovince, ale Honza tam byl přece jen o nějaký ten milimetr dřív. Finále tím dostalo ještě o trošku vyšší náboj a druhá jízda byla vyostřená až do chyby Michala. Netrefení správného nájezdu vedlo k zaváhání a vypuštění konce tratě mrzelo, neboť Honzu dotáhl a mohlo opět dojít na kontrolu ve finiši.

Super finále 2WD proti 4WD Slick by se mohlo zdát již jako zbytečné. Ovšem Petr s Honzou připravili parádní show. Výměna modelů a následné otočení výchylek volantu u Honzy jen ukazovalo, že Honza opravdu patří ke králům volantu nejen tohoto krásného modelářského sportu.

Vyhlášení probíhalo za režie Kuby Koneckého, který si vzal pod palec i Mikulu a vše běželo jak na drátkách. Guláš vystřídaly – statistiky, obložené mísy – diplomy, řízečky – poháry, tombolu – pivčo a bezová limonáda a na závěr si nový mistr Michal Bouchner převzal putovní pohár od Petra Pavláta. Diskuzi jsme prokládali sledováním posledního dne MS Rally v Austrálii a v závěru došlo i na další sportovní atrakci Richard Burns Rally. Prostě paráda!

Velké poděkování patří Zdendovi Neuwirthovi za možnost se na závěr sezóny opět sejít v Kněžicích a užít si parádní den s lidmi, které vždy rád uvidím ;).

Co říct závěrem? Jedna z nejlepší sezón je za námi. Padla jubilejní 1000Rz, máme nového mistra, přibývají noví jezdci a tratě již mají své pevné místo v kalendáři. Doufám, že jezdci nám udrží přízeň, pořadatelé nezanevřou na těžkou práci v přípravách závodů a věřím, že se v příštím roce opět sejdeme, i možná ve větším počtu, v Kněžicích na slavnostním vyhlášení sezóny 2019.

Za RCRTábor DĚKUJI a těším se na sezónu 2019 – Alf

Facebook