RC rally Tábor

Mikulašou – report

9_mikula_2014Letošní ročník doprovázelo trošku horší počasí, než jsme zvyklí (sluníčko, opalovačka v minulých letech). Přesto jsme mohli být rádi, že se neobjevily dešťové přeháňky a v závěru dne nebyla až taková zima jako například loni při západu slunce.

9_mikula_2014

 

Na start se nepostavilo mnoho jezdců, ale díky možnosti startu v obou vypsaných kategoriích se startovní listina rozrostla na hezkých 24 aut. Opět širší startovní pole bylo v kategorii „Slick“ (4wd, pneu slick) než v kategorii „F2“ (2wd, pneu rallyblock), poměr se ovšem značně srovnává (14:10).

V kategorii slick se začalo závodit celkem zostra. I na pneumatikách bez vzorku se dalo jet opravdu velmi rychle. Tato kategorie byla rozdělena na dvě skupiny, ze kterých postupovali do pavouka vždy čtyři jezdci. V první kategorii se nejlépe vedlo mně (Aleši Horákovi) a Michalu Bouchnerovi. Takže jsme si to rozdali už i ve skupině o první místo. Obdobně na tom v této skupině byla dvojice Jirka Hadrava a Pepa Vacek. Tam se lépe vedlo Jirkovi, který nechal Pepu za sebou.

V druhé skupině si jednoznačně počínal Pavel Matějček, kterého následovala hned trojice jezdců, kteří měli stejný počet bodů i stejné body vzájemně, takže o pořadí musel rozhodnout los. Z toho se vytvořilo následující pořadí – druhý Kuba Konecký, třetí Honza Brich a čtvrtý Filip Strahal.

 

Rozstřel a následné pořadí v kategorii Slick:

9) Libor Karas jun.

10) Petr Strahal

11) Ivan Smítka

12) Jakub Šena

13) Tomáš Šena

14) Míra Lovčík

 

Pavouk slick

Ostatní pořadí záviselo na dalším účinkování v pavouku. Zde byla první rozjížďka velmi přísná, protože se jelo pouze na jednu výhru. „Rychlá smrt“ měla především v kategorii slick velmi zajímavé duely. Z toho prvního se povedlo postoupit mě nad Filipem. Z druhé dvojice proklouzl do dalších bojů Jirka Hadrava, který porazil Kubu Koneckého. Další dvojice byla v režii Embieho(Michala Bouchnera), na kterého tentokrát nestačil Honza Brich. Z poslední dvojice se dále posunul Pavel Matějček nad Pepou Vackem.

Další rozjížďky se už jely na dvě vítězství. Z první dvojice se mi povedlo postoupit 2:0 nad Jirkou. Zajímavější to bylo ve dvojice Pavel a Michal Bouchner. Tam Michal prohrával již po první rozjížďce, ale dokázal vývoj otočit a postoupil 2:1.

O třetí místo si to tedy rozdali Jirka Hadrava a Pavel Matějček. Pavel potvrdil, že druhou skupinu nevyhrál náhodou a na Jirku zbyla pomyslná brambora.

Ve finále se jsme se proti sobě postavili s Michalem. Že bude napětí gradovat, se potvrdilo hned v první jízdě, kdy Michal vyhrál o parník, ale jelo se na dvě vítězství. Hned v další jízdě jsem mu to vrátil a v následující poslední jízdě jsme jeli opravdu bok po boku a bylo to i o malé chybičce. Každé nedobrždění, delší drift a další drobnosti byly hrozně znát. Rozjezd na pneumatikách slick byl vemli pomalý, ale i tak se mi povedlo Michala porazit i podruhé.

 

První tři v kategorii Slick

1) Aleš Horák

2) Michal Bouchner

3) Pavel Matějček

 

Kategorie F2

Kategorie F2 nepřesáhla dvanáct jezdců, takže se skupina nedělila a zůstala celá pohromadě. Ve skupině si nejlépe vedl Luboš Klinkáček, který ovšem vyhrával v některých rozjížďkách opravdu jen o kousíček. Druhé místo, a prohrou právě pouze s Lubošem, měl Filip Strahal. Třetí ve dvoukolkách dojel Honza Brich. Čtvrté místo bylo potěšující pro Pepu Vacka, který tentokrát nestartoval s osvědčeným Trabíkem. Další pořadí opět musel rozhodnout los. Ten vyšel nejlépe pro Zdendu Neuwirtha, následovaného Petrem Strahalem a „černého Petra“ si vytáhl Pavel Skoupý. Na osmé místo se prokousal Embie.

Před pavoukem proběhl ještě rozstřel, který určil pořadí na dalších místech v obou kategoriích.

 

F2:

9) Jakub Strouhal

10) Rosťa Neuwirth

 

Pavouk F2

Do pavouka se šlo opět ve velkém stylu. V první dvojici měl jasně navrch Luboš. Michal se svým „bávem“ jel moc pěkně, ale na přední náhon na kluzké trati nestačil. V druhém páru si postup vybojoval Honza Brich nad Petrem Strahalem. Další dvojice byly již o poznání vyrovnanější. Zdenda Neuwirth jen těsně nestačil na Pepu Vacka a Pavel Skoupý, který předváděl krásné průjezdy se svou zadokolkou, se musel sklonit před stále rychlejším Filipem Strahalem.

Filip potvrdil svoje lepšící se výkony v semifinále, ve kterém již ve dvou jízdách porazil Pepu Vacka. Z další dvojice Luboš jednoznačně předčil Honzu. Poražení si to rozdali o třetí místo a z tohoto profitoval Pepa Vacek třetí místo.

Finále bylo velmi napínavé, první rozjížďku vyhrál Luboš, ale následně ukořistil výhru o půlku auta Filip. Atmosféra gradovala a o co byl Filip klidnější, o to byl Luboš nervóznější. V poslední rozjížďce by se dala nervozita krájet. Kluci jeli hodně vyrovnaně. Ještě u mostu (tak 20m před cílem) to vypadalo na těsnou cílovou rovinku. A opravdu. V poslední zatáčce byl o auto dřív Filip a ani mohutný finiš Lubošovi nestačil.

 

První tři v kategorii Slick:

1) Filip Strahal

2) Luboš Klinkáček

3) Pepa Vacek

Na závěr bych chtěl poděkovat klukům Neuwirthovým za parádní závody, Kubovi za pomoc při přípravě a administraci, a všem co měli co dočinění s tímto posledním letošním podnikem. Díky!

Facebook