RC rally Tábor

Mikula show z trochu jiného pohledu

Odjezd na závody pro mě s Věrčou začal vlastně už ve čtvrtek ráno. Po páté hodině se rozvášnil budík a bylo jasné, že mě čeká nakramaření všech věcí do auta. Věrča zatím pobalila zbytekoblečení a zkontrolovala jestli mám opravdu všechno. Plný kufr a zadní sedačky naznačovali, že snad ano, ale přece jen jsem byl stále trochu v nejistotě.

V práci opět blázinec. Všichni všechno řeší před vánoci a hrozně to chvátá. Dle našeho kanclového sloganu – Je to HOŘÁK! 🙂 Jsem se probrouzdal ke chvilce času na přípravu dalších věcí ohledně organizace vyhlášení. Věrča již kolem třetí sondovala kdy jí vyzvednu. Nákup sýrových pochutin, šampusů a dle seznamu vypsaných věcí ještě čekal na vyřešení. Auto bylo v tu chvíli až po střechu a vyráželi jsme směr Kněžice. Nahlásili jsme si odjezd u Zdendy a valili.

Kolem šesté jsme se dovalili značně unaveni do Kněžic. Dojeli jsme se Zdendou vyložit věci na Orlovnu a projít místo činu (díky světlu z haly se to ještě celkem dalo). Po krátkém rozmyslu a debatě následovala večeře a ulehnutí. Noc i přes Klárky varování proběhla naprosto v pohodě a pokud takhle budou zlobit i naše děti budu nejšťastnější spáč na světě :).

Po snídani jsme se ze Zdendou pustili do příprav. Holky měli ještě pár úkolů ohledně příprav nedělního koncertu a tak jsme začali tvořit. Po chvilce se přidal i Zdendy taťka a už to vypadalo zase o něco veseleji. Do oběda byla tak půlka a již jsme byli zralí na ručník do ringu, ale po obědě nás ještě čekala další porce sněhu. Vyfasovali jsme si motorovku, dřevo a hurá do dalšího boje. Konstrukce nájezdů a mostu a začalo se stmívat. Jdeme zkontrolovat jak to vypadá s gulášem. Příchod byl zajímavý, z oken se kouřilo a guláš již voněl po cestě. Zdendy mamka měla celou rodinu pod palcem a po střídání u míchání jsme se navečeřeli. Vyzvánění telefonu a Petr Jaroš již stál u orlovny. Už chyběl pouze kousek doházet a mohlo se jít pod kino na pivko. Žízeň byla, ale se sílou to bylo již horší.

Sobotní ráno nás nemile překvapilo. Na teploměru teploty kolem nuly a kluziště. Vyzvednutí pečiva a doznačení tratě s respektem k povrchu trvalo trochu déle a po pár telefonátech se nás sešlo znatelně méně než bylo očekáváno. Start byl posunut o půl hodiny, proběhla rozprava. Tam byl odsouhlasen počet Rz sedm a mohlo se vyrazit.

Na kluzkém povrchu si hned od začátku počínal nejlépe Frantin. Ten přes zdráhání a podmínky na trati odstartoval a již od prvních zkoušek diktoval tempo. Velmi dobře odstartoval i Ondra Němec. Za to boj o titul byl v rozpacích. Honza se spíše trápil a Jirka si hlídal aktuální pozici. Mluvím o třetím a čtvrtém místě. Postupně se na druhé místo prokousal Jirka. Vír ve výsledcích udělala pátá zkouška. Frantin si jel to co potřeboval, ale Jirka nenechal nic náhodě a vzdálil se od Ondry a Honzy. Honza zkusil v poslední rzetě a to sedmé zaútočit, ale Ondra třetí místo udržel. Čtvrtý tedy zůstal Honza a na pátém místě dovezl do cíle svojí tamku Peťa Pavlát.

Vyhlášení již proběhlo v teple a suchu, ale přes rampu si přejeli téměř všichni. Soutěž měla totiž jedno odstoupení v podání Gandalfa Skoupého.

V seniorech byla tedy situace jasná. Frantin, Petr Pavlát a na třetím místě letošní vítěz kategorie Petr Strahal.

V Juniorech startovala pouze Káťa Jarošová.

V teamech se opět dařilo Rc Clubu Vidov CK, který vyhrál celou sezónu i absolutně. Na druhém místě i v celkové klasifikaci dojel team Wave action a třetí překvapivě Louda rally team.

Úklid opět proběhl velice rychle a za to patří díky všem, co se na něm podíleli. Co se dělo na vyhlášení? O tom třeba zítra 🙂

PODĚKOVÁNÍ celé rodině NEUWIRTHOVÝCH  a všem co vytvořili tak skvělou náladu na trati i v servisu. DÍKY!

Facebook