RC rally Tábor

White dark – rozhovor před startem soutěže

Krátce před stratem soutěže jsem se zeptat ředitele závodu Zdendy Neuwirtha na pár otázek ohledně závodu. A co jsem se dozvěděl…



Ahoj Zdendo,
pár otázek, aby jsme trochu nalákali lidi na White dark rally 2012 můžu?

Můžeš!

První závod je jako tradičně White dark. Je to tradice a letos to vypadá i na typicky ledovou soutěž. Jaké jsou aktuálně podmínky v místě dění?

Ano, letos nás čeká třetí White dark rally, takže myslím můžeme mluvit o tradici. Pokud počasí nebude úplně proti, bude se letošní ročník odehrávat na ledu. Aktuální podmínky jsou dobré a doufejme, že to vydrží. Podle předpovědi by mělo být kolem nuly, což by mohlo být ideální – ne velká zima, ale ani moc teplo, aby tál led.

Trať tedy bude z větší části pokryta ledem a sněhem?
Atraktivním soubojům na ledové ploše zatím není nakloněno příliš jezdců. Nemyslíš si, že je to škoda?

Myslím, že je to velká škoda. Byl jsem podmíky testovat a je to hodně zábavný. Led je dostatečně tlustý (testovaly ho i velká auta a čtyřkolky), není úplně hladký a je pokrytý sněhem, takže trať nebude úplně kluzká a díky sněhu pujde velice dobře vytyčit.

Dlouhé řízené smyky, odlétávající sníh a všude přítomné nástrahy spojené s kluzkým povrchem lákají velké množství diváků. Čekáš značnou kulisu :tlesk ?

Bojím se, aby se závodníci mezi davy nestratili.

Jak by si jezdce na tento podnik nalákal? Horkým svařákem a nebo máš nějaký lepší recept?

Myslel jsem si, že nejlepší reklamou jsou uplynulé podniky v Kněžicích, ale …. No, bohužel. A těď vážně, může být ledacos klidně i svařák, stačí jen se podělit s nápady. Prozatím je v plánu využít zázemí myslivecké klubovny, WC a vytápěnou místnost. K dispozici bude i kompresor. Všichni jsou srdečně zváni!

Ať se povede připravit trať a v sobotu se tam sejdeme v hojném počtu.

To bych si taky přál.

Maj sa Alf

Facebook