RC rally Tábor

V Křemži dominoval Honza Brich

Krásné počasí, teploučko a náročné rychlostní Rz byly připraveny na teprve druhý letošní závod. Po dlouhé době nás počasí opět překvapilo a opět se vší silou. Tentokrát jsme se ovšem nemuseli potýkat s vodou a sněhem, ale s vysokými teplotami. Na start, se i díky Krumlovskému šampionátu, postavilo 33 jezdců.

   Už od rána tratě rozpalovalo sluníčko. Krém na opalování ubýval stejně rychle jako energie jezdcům na rozpálených Rztách. Stíny byly okupovány depy a jezdci se marně snažili aspoň na chvilku se někde schovat.

   V ideálním tempu po náročné oslavě narozenin se objevil Honza Brich, který postupně začal ujíždět. Zachytit jeho tempo se povedlo pouze Jirkovi Hadravovi. Snahu měl i Petr Pavlát, ale i jemu se začala tato dvojice vzdalovat. Souboj vyvrcholil v PS, kde Honza bral plný počet prémiových bodů a soutěž vyhrál s maximálním počtem bodů.

 

 

Ve dvoukolkách to vypadá letos hodně jednoznačně. Ondra Daniel vyhrál z devíti Rz hned osm. Jediný, kdo ho dokázal jednou porazit, byl Tomáš Šena, který v celkovém pořadí obsadil druhé místo. Na stupních dvojici ještě doplnil Petr Strahal, který se potýkal s problémy.

V Juniorech plus se nám pole hodně omezilo a Ondrovi Radovi stačilo dojet do cíle a tím i vyhrát.

Juniory ovládl několika násobný mistr Jakub Šena, kterého doplnil Filip Prokeš a Kája Jarošová.

V seniorech to tentokrát mohlo být o dosti zajímavější. Iva Smítka pěkně proháněl Petra Pavláta, ale měl výsledky jak na houpačce. Petr i přes občasný atak Ivana porazil celkem s přehledem. Třetí do party Petr Jaroš se potýkal s problémy s převody.

V týmech bylo pořadí následující Rally Club Křemže, Adapta a M-sport Ford WRT.

Křemže znamenala první vítězství pro mistra loňské sezóny. Bude se Honzovi stejně dařit v Táboře v nové lokalitě? Na tuto otázku dostaneme odpověď již za necelé tři týdny.

Facebook