RC rally Tábor

Plné startovní pole nás těší….

Plné startovní pole nás těší a pokud se kolem tratí sejde i značné pole diváků budeme jen a jen rádi.

Přiložené řádky si můžete přešíst v Havlíčkobrodském deníku nebo ve Světelském zpravodaji. Ne všichni k němu máte přístup a tak si ho můžete přečíst i zde..

Odkaz na deník.cz

Pozvánka na již třetí RC Rally Světlou  

Není tomu tak dávno co se odjel druhý ročník a máme tu již třetí ročník Rc Rally Světlá. Soutěž na konci  zimy se i tento rok postará o start již sedmého ročníku šampionátu Rc Rally Tábor.

Co znamená RC a proč se to objevuje před názvem závodu?

Jedná se totiž o závody rádiem (vysílačkou) řízených modelů s elektropohonem o velikosti 1:10.

Hmm modely, co se budou „ploužit“ mezi překážkami , jezdci budou mít strach, aby jim neublížily a těžko říci kolik jich vůbec bude.

Nenechte se ovlivnit prvním dojmem. Modely dosahují vysokých rychlostí. Vždyť na zrychlení se vyrovnají kdejakému sportovnímu vozu a svojí mrštností překvapí určitě všechny fanoušky rally. Jezdecké pole také nebude o nic ochuzeno, již teď je registrováno do šampionátu třicet dva jezdců. Někteří jezdci se pravidelně objevují i na Mistrovství republiky v této kategorii a předvádějí nádherné souboje se vším co k tomuto sportu patří a ve Světlé tomu nebude jinak.

Vysoké rychlosti, smyky, dobržďování a i kolize i toho se můžeme dočkat?

O rychlosti již byla řeč. Jízda smykem doprovází každou pořádnou rally a ani na této soutěži nechybí atraktivní místa, která bez „ručky“ neprojedete plynule a jezdci si toho jsou dobře vědomi. Dobržďování z vysokých rychlostí patří k jezdeckému stylu a kolize? Budou, ale osobně bych rád kdyby se především žádnému modelu nic nestalo a občasná kolostřešní variace vedla spíše k pobavení diváků a ne k servisnímu zázemí.

 Paráda a kde toto všechno můžeme vidět a kdy?

Jako tomu bylo i v minulých letech závod se odjede v areálu Základní školy Lánecká na přilehlém dopravním hřišti.

Kdy?  17.března od ranních hodin, kdy jezdci se budou prezentovat a po krátké rozpravě bude odstartováno v 9:00h první rychlostním testem. Předpokládaný konec soutěže je naplánován kolem půl páté.  V tomto rozpětí se odjede 10 rychlostních testů. V přibližném časovém rozestupu 45min.

Vstupné a organizace?

   Vstupné nevybíráme. Pro nás jako i pro jezdce postačí, když se na závodech objeví co nejvíce diváků a prožijí s námi příjemné chvilky na trati. Za organizátory bych Vás rád poprosil o shovívavost. Modely jsou přece jen menších velikostí a lidská noha jim dokáže hodně ublížit. Proto se zdržujte ve vyznačených prostorech a při přebíhání mějte na paměti pohyb vozů a jezdců.

Pokud se Vám termín zrovna moc nehodí  nevadí.  Využijte internetových stránek www.rc-tabor.com, kde najdete plno fotek , video záznamů, reportáží, ale i kalendář, ve kterém se nachází nově i dva závody v Humpolci na autokrosové dráze a to není od Světlé až tak daleko ne?

Za realizační team Rc Rally Tábor Aleš Horák – ALF

Facebook