RC rally Tábor

Michal Bouchner: představení pro sezónu 2012

Tak jsem konečně dal do kupy kastli, samotný podvozek taky trochu zatáčí, tudíž se vám se svým zázrakem chci samo sebou pochlubit. „Hudý by se asi divil…“


… dalo by se říct při pohledu na to, co jsem z Xraye T3, jež je základem mého sportovního náčiní pro letošní rok, udělal. U divení by asi zůstal jen on, protože vím, že mnozí z vás dělají úpravy mnohem brutálnějšího rázu a mých pár řezů do plata je v porovnání s tím kosmetická úprava. Já se snažil dosáhnout požadovaných vlastností (velký propad, zatáčení takzvaně na pětníku, …) s využitím co nejmenších zásahů do podvozku. Řezal jsem tedy jen již zmiňované plato, dále na řadu přišla přední ramena, u nichž je třeba dosáhnout zároveň propadu a zároveň vhodné geometrie, což se bez řezání do ramen, potažmo Céček, neobejde.

V neposlední řadě přišlo na řadu zatáčení. Co jsem musel řezat netřeba vysvětlovat. Vyměněny byly samozřejmě tlumiče, jsou použity značky 3Racing s podporou Alfových pružin. Vpředu bylo třeba dosáhnout optimálního pracovního chodu tlumičů, proto jsem využil už minulý rok podomácku vytvořený držák tlumičů a tlumiče přichytil zezadu, protože přední náprava je celá v záklonu. Uvažuji však o jeho výměně za Alfův, který je zatím pouze v testovací verzi. Největší a krom novější evoluce podvozku jediná změna proběhla na přední nápravě, kde je použit originální Xray planetový differenciál, z něhož mám trochu strach, respektive z vás, svých soupeřů, kteří máte již vyladěné zatáčení.

Co se elektroniky týče, vše zůstalo při starém. O řízení se tedy stará servo BlueBird 621DMG+HS, chod motoru TeamWave 17,5 je řízen regulátorem Nosram Matrix, který je poháněn bateriemi Flightmaxx 4000mAh. Vše je řízeno soupravou Spektrum DX3.0.

Karoserii jsem pro letošní rok zvolil Škodu Fabii WRC. Ani ne tak barvení, jako samotné maskování mi dalo hodně zabrat, tak doufám, že jsem lakoval úspěšně a karoserie v podobě, jakou zde můžete vidět, zůstane ještě hodně dlouho.

Nezbývá mi, než popřát svým soupeřům hodně zdaru při přípravě techniky, sobě při dodělání krytu, a těšit se na sobotu.
EMBIE

Facebook