RC rally Tábor

Předsezonní rozhovor s Fildou Strahalem

Filip Strahal   Filip Strahal již několik let koketoval s velkými auty, ale zatím spíše doma „na svém hřišti“. Účast na prestižních závodech RallyStar mu otevřela další dvířka a dnes již s plnohodnotným řidičákem brázdí silnice nejen kolem Prahy a zdolává nejeden KULAŤÁK.

RCRT (Honza Brich): Ahoj Filipe, sezona se kvapem blíží, jak vrcholí tvé přípravy?

FS (Filip Strahal): Ahoj redaktore,

postupně pracuji na autech, ale jde to ztuha. Prozatím nám z dílny vyjel pouze jeden ze dvou speciálů v očesané testovací verzi, který čeká na doladění nastavení a zakrytování podvozkových částí. Druhý vůz stále čeká rozebraný v dílně na kompletaci. Fyzickou přípravu si zatím vynahrazuji prací na velkém autě, stejně nyní nejsou vhodné podmínky na běhání po lese.

 

RCRT: Budou nějaké změny na autě nebo pojedeš osvědčenou techniku?

FS: Podvozková platforma zůstává stejná, jeden vůz by měl prozatím zůstat ve specifikaci WRC_2012, druhý by měl být postaven ve specifikaci pro nadcházející rok, která bude kombinovat prvky z auta pro rok 2011, doplněnými o různá technická vylepšení.

RCRT: To zní jakoby ses chtěl vrátit na výsluní. Jaké máš tedy plány na tuto sezonu? Snad útok na druhý titul?

FS: Žádné útočení v plánu nemám. Vzhledem k dalším aktivitám, které plánuji pro tento rok, nebudu schopen účastnit se všech závodů šampionátu. Plánem je dát auto do provozuschopného stavu a užít si závody, kterých se budu účastnit.

rc_fotos

RCRT: Pojedeš jen RCRT Tábor nebo zavítáš i do jiných šampionátů?

FS: V plánu je určitě i MČR. Pokud bude čas, rád bych zavítal i do Brna na Blackboard, popřípadě bych se nebránil ani jiným šampionátům.

RCRT: O tobě se ví, že hodně času zabírají velká auta u účastníš se amatérských závodů. Jaký byl přechod z RCček?

FS: O přechodu se asi mluvit nedá. Ačkoliv toho mají tyto dvě disciplíny hodně společného, je to něco úplně jiného. Adrenalinu je i zde spousty, ovšem je tu také velký podíl respektu. Přeci jen řítit se s tunou železa ve 120-ti do retardéru je něco jiného, než projíždět retardér s RC-čkem 😀

RTRT: Široká veřejnost si může všimnout, že se účastníš zimní série Mogul Driving Cup zaštítěný Petrem Pavlátem. Jak se ti v něm daří a s čím jezdíš?

FS: Nejdříve musím pochválit organizaci Petra Pavláta, kvalitní výsledkový servis a přátelskou atmosféru cupu.         Jezdím s vozem /F/I/A/T/ Bravo. Auto pohání „šestnáctistovka“ obsahující 103 italských hřebců, průměrného stáří 17 let. Prozatím se mi daří nad očekávání, 2 závody jsem dojel na 2. místě ve třídě, poslední závod se podařilo ve třídě vyhrát. Celkově tedy ztrácíme 3 body na první místo, stále se ale s autem učím, takže umístění na bedně by bylo velkým úspěchem.

bravo

RCRT: Zdá se, že v Česku roste nový Seb. Loeb? Teď trošku bulváru. Co ty a holky?

FS: Sebík asi určitě ne, jezdím pro radost. Po finanční stránce je provoz auta také náročný. Aby bylo možné přiblížit se Sebíkovi alespoň zázemím, bylo by nutné stát se ropným magnátem. Bulvární otázka velice pěkná, ale nebudu panu redaktorovi nahrávat na smeč. Na to si musí bulvár přijít sám. 😀

RCRT: Závěrem bych se rád zeptal. Závod ve Světlé ti koliduje se Sosnovou, co dostane přednost?

FS: Vzhledem k dobře rozjetému Mogul Driving Cupu dostane přednost Sosnová. Nicméně moc se těším na závody RC-ček a na celou tu naší malou RC rodinu 🙂

RCRT: Filipe díky za svůj čas a hodně štěstí Ahoj!

FS: Díky moc a na závodech zdar!

Redaktor RCRT Tábor

Honza Brich  se možnosti příspěvků na web zhostil velice zajímavě a doufám, že mu nadšení vydrží. Pokud má někdo další zájem poslat nějaký zajímavý článek sem sním.

Facebook