RC rally Tábor

White dark otevřel sezónu 2016 a uzavřel tu loňskou

White_Dark_2016O víkendu 6.-7.2. jsme odjeli první letošní podnik a to White dark rally. Soutěž s krásným názvem i tentokrát nedostála svého jména a sněhu bylo pravdu pomálu a v průběhu dne roztál. I tak jsme na to byli připravení a celou soutěž jsme už po několikáté pojali jako show.
Ráno po příjezdu Petra Jaroše se „vylajnovala“ trať a šlo se trénovat. Jezdci byli již předem rozděleni do jednotlivých kategorií dle věku a modelů – 4WD Slick, 4WD Junior Slick a 2WD Block.
Prvotní zmatek se uhladil a po prvních rozjížďkách se kormidla chytl Kuba Konecký a vše začalo ubývat, tak abychom vše stihli v rozumném čase. V kategoriích se jelo jedním směrem a na finálovky jsme směr otočili, aby to nebylo tak jednoduché.
Základní skupinu 4WD Slick vyhrál Petr Pavlát, v Juniorech překvapila Káťa Jarošová a ve dvoukolkách opět dominoval Petr Pavlát.

V pavouku byli někteří jezdci nasazeni hned o jednu rozjížďku dále, ale i tak se to pěkně promíchávalo. První měli svého pavouka rozjetého Junioři, které i celkově vyhrála, a ve finále porazila Peťu Balouna, Káťa Jarošová.

Ve dvoukolkách celý den bojoval s motivací Michal Bouchner, ale v závěru dne se mu celkem začalo dařit. Byl jediný se zadokolkou, co se dostal do čtyřky nejlepších a v závěru o třetí místo porazil Petra Strahala s Favoritem. Ve finále byl opět favorit a to s jezdcem Filipem Strahalem, který se postavil proti Petru Pavlátovi. Petr nenechal Filipovi ani malou na ději na úspěch a obě finále vyhrál s velkým náskokem.

Ve čtyřkolkách se do poslední čtveřice dostal Honza Brich, Aleš Horák, Michal Bouchner a Petr Pavlát. První dva jmenovaní si to rozdali o třetí místo. V těchto jízdách vždy trochu chyboval Honza a tím mi to daroval.

Finále bylo více napínavé. Tam v první vyhrál překvapivě Michal, ale v druhé Petr zatáhl a bylo to nerozhodně. Finále mělo tedy i třetí jízdu. Do té nastupovali kluci již celkem vyčerpáni a čekalo se na velkou ránu a nebo na fotofiniš. Start se lépe povedl Petrovi, ale Michal ho velmi rychle dohnal a již v půlce jízdy vypadalo, že Michal má na vrch. Petr se nevzdal a snažil se stáhnout náskok až do cílové rovinky. Zde již šel do toho hop nebo trop a padla rána. Petr to zkusil na výjezdu prostě napálit a nepovedlo se. Druhé vítězství znamenalo i celkovou výhru pro Michala.

Krásné završení celé této atraktivní soutěže a kluci zaslouží obdiv. Finále jak má být.

Teď nás již čeká za měsíc start ostré sezóny ve Světlé nad Sázavou na – 8.Rc Rally Světlá.

Facebook